Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

OTHERS’tan birlikte mücadele çağrısı: Taciz ve tecavüz duyumlarının takipçisiyiz

OTHERS’tan birlikte mücadele çağrısı: Taciz ve tecavüz duyumlarının takipçisiyiz


Finlandiya Göçmenlik Bürosu’nun hazırladığı ‘Gülen Hareketi’ raporu’nda yer verilen gözaltındaki kadınlara taciz ve tecavüz bilgisi tartışılmaya devam ediyor. 12 kadının doğum yaptığının belirtildiği raporun kamuoyuyla paylaşılması infiale yol açtı.

Sosyal kırımı raporlayan ve uluslararası mahkemelere taşıyan Belçika merkezli İnsan Hakları Derneği OTHERS  (Solidarity with OTHERS), gelişme üzerine yazılı bir açıklama yayınladı. Kamuoyuna birlikte mücadele çağrısı yapan dernek, ‘’Bu vahim iddiaların insan hakları uzmanları tarafından rapor aracılığıyla gündeme getirilmesinin ardından, konunun aydınlatılması ve hukuki takibin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesine yönelik olarak, OTHERS Derneği olarak suçun ve faillerinin tespitine öncelik verilmesini önemli görüyoruz ve bu kapsamda hukuksuzlukları belgeleyerek ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde faillerin yargılanmasını sağlamak amacıyla elinde bilgi, belge bulunan herkesin, bu verileri info@solidaritywithothers.com adresine göndermesini istiyor ve bekliyoruz.’’ talebinde bulundu.

OTHERS’ın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

’’Ağustos 2024 tarihli Finlandiya Göçmenlik Bürosu tarafından yayımlanan “Gülen Hareketi ile İlişkili Kişiler” başlıklı raporda, Gülen Hareketi’nin yaşadığı hukuksuzluklar detaylarıyla ortaya konulmuştur. Raporda, ‘‘Türk hukuk uzmanı ve KHK Mağdurları Platformu temsilcisi’ne dayandırılan bilgiye göre, “gözaltında hamile kalan ve bazıları doğum yapmak zorunda kalan 12 kadının” olduğu ifade edilmiştir. Raporda bahsedilen bu mağduriyetin ilk defa bu şekilde yüksek sesle dile getirilmesi bu tür hukuksuzluklarla mücadele anlamında çok önemlidir. Bu mağduriyetlerin 15 Temmuz’un ilk zamanlarında yaşanmış olması ve mağdurların yaşadığı vahşetin büyüklüğü nedeniyle de bunu paylaşmak istememeleri ihtimali düşünüldüğünde ortaya çıkan yeni bilgilerin faillerden hesap sorulmasını sağlayacak bir gelişme olduğu muhakkaktır.

OTHERS İnsan Hakları Derneği olarak kuruluşundan itibaren hukuksuzlukları izleme ve raporlama çalışmaları doğrultusunda taciz ve tecavüz vakalarına dair üçüncü kişilerden duyumlar alınmış ve bunun takipçisi olmaya çalışılmıştır. Ancak, suçun niteliği ve mağdurların yaşadıkları bu acıları paylaşmak istememe ihtimali nedeniyle bu iddiaların hukuki takibi için yeterli düzeyde veri elde edilememişti.

Bu vahim iddiaların insan hakları uzmanları tarafından rapor aracılığıyla gündeme getirilmesinin ardından, konunun aydınlatılması ve hukuki takibin yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesine yönelik olarak, OTHERS Derneği olarak suçun ve faillerinin tespitine öncelik verilmesini önemli görüyoruz ve bu kapsamda hukuksuzlukları belgeleyerek ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde faillerin yargılanmasını sağlamak amacıyla elinde bilgi, belge bulunan herkesin, bu verileri info@solidaritywithothers.com adresine göndermesini istiyor ve bekliyoruz.

OTHERS Derneği olarak elde ettiğimiz tüm verileri, kişisel verilerin gizliliğine dikkat ederek, https://turkeyrightsmonitor.com adresinden kamuoyu ile paylaşmaktayız. Amacımız, hukuksuzlukları belgeleyerek ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde faillerin yargılanmasını sağlamaktır.

Bu amaç doğrultusunda; suçun ve faillerinin tespitine yönelik her türlü  bilgi ve belge sahibi olanları, insan hakları uzmanı hukukçuları ve insan haklarıyla ilgilenen tüm kurumları, bu konuyu araştırmaya ve yeniden bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla…’’

“Hizmet Hareketi’ne yönelik soykırım, Finlandiya hükümetinin raporuna girdi”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version