Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

OTHERS’dan Yalçınkaya Kararı’nın yıldönümünde sessiz kalmayalım çağrısı

OTHERS’dan Yalçınkaya Kararı’nın yıldönümünde sessiz kalmayalım çağrısı


Belçika merkezli Solidarity with Others derneği, AİHM’in Yalçınkaya kararının yıldönümünde Türkiye’deki yetkililerin kararı uygulamamasına tepki gösterdi. 2 Ekim‘de Strazburg‘daki Avrupa Konseyi önünde yapılacak yürüyüşte sesimizi birlikte duyuralım çağrısı yaptı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımda “Bugün, AİHM’in Yalçınkaya kararının yıldönümü. Ancak,o günden bugüne hiçbir şey değişmedi. Türk mahkemesi kararı uygulamayı reddederek adaletsizlik ve baskı döngüsünü devam ettirdi.” denildi.

Türkiye’deki insan hakları ihlallerine ve hukuksuzluklara sessiz kalmayacaklarını belirten insan hakları derneği takipçilerine 2 Ekim‘de Strazburg‘daki Avrupa Konseyi önünde toplanma çağrısı yaptı.

2 Ekim‘de Strazburg‘daki yürüyüşde birçok dernek ve gösterici, Yalçınkaya kararının uygulanmasını talep edecek ve yaşatılan tüm mağduriyetlerin son bulması için çağrıda bulunacak.

📅 Bugün, AİHM’in Yalçınkaya kararının yıldönümü. Ancak,o günden bugüne hiçbir şey değişmedi. Türk mahkemesi kararı uygulamayı reddederek adaletsizlik ve baskı döngüsünü devam ettirdi.

Sessiz kalmayacağız.

2 Ekim’de Strazburg’daki Avrupa Konseyi önünde toplanarak bu kararın… pic.twitter.com/R2ZhWZhrgk

— Solidarity with OTHERS (@OthersInfo_TR) September 26, 2024

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version