Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Orman nöbetinde öldürülen Reşit Kibar soruşturmasına gizlilik kararı

Orman nöbetinde öldürülen Reşit Kibar soruşturmasına gizlilik kararı


Artvin’in Borçka Cankurtaran mevkiinde yapılmak istenen turizm tesisi için ağaç kesilmesine karşı çıkan Reşit Kibar’ın öldürülmesine, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’nın yaralanmasıyla ilgili soruşturmada Borçka Savcılığı gizlilik kararı aldı.

Artı Gerçek’ten Atakan Asılbay’ın haberine göre, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, Halkevleri Genel Sekreteri Özgür Ersoy, Halkevleri Hukuk sekreteri avukat Haktan Özkan, Borçka Halkevi Şube Başkanı Temel Kılıç ile birlikte Borçka Adliyesi’ne giderek AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP’Lİ ÇELİK, İHALEYİ KAZANANLARLA AYNI MASADA

AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, 29 Eylül 2023’te Borçka’daki bir restoranda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yap- işlet-devret modeliyle planladığı Cankurtaran Mesire Alanı projesinin ihalesini kazanan Yunus Merttürk, Borçka Ticaret Odası Başkanı Eşref Merttürk ve Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı ile yemekte bir araya gelmişti.

Serbest Görüş:

NE OLMUŞTU?

Dün (3 Eylül Salı) Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde mesire alanı projesine karşı ağaç kesimini engellemek isteyen köylülerin üzerine ateş açılmış. Olayda Reşit Kibar isimli yurttaş yaşamını yitirmiş, 2 kişi ise yaralanmıştı.

Silahlı saldırıya ilişkin Muhammet Ustabaş ve F. M gözaltına alınmış, daha F.M. serbest bırakılırken, Muhammet Ustabaş hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Gelişmelerin ardından Cankurtaran’da ihaleyi alan Yapısoy Beton ihaleden çekildiğini açıklamıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version