Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Okul yönetimi klima parasını öğrencilerden istedi


ŞIRNEX – Cizîr ilçesinde Menderes İlkokulu’nda okul yönetimi, yaz ve kış aylarında kullanmak için alınacak klimanın parasını velilerden istedi. 

 

Şirnex’in Cizîr ilçesinde bulunan Menderes İlkokulu’nda okul yönetimi velilere gönderdiği mesajla sınıflara alınacak klima için her öğrenciden 500 TL istedi. Okul yönetiminin gönderdiği mesajda velilerin parayı vermemesi durumunda okullara klima alınmayacağı belirtildi. 

 

Okul yönetimi velilere şu mesajı gönderdi: Değerli velilerim; çocuklarımızın daha rahat bir ortamda eğitim-öğretim çalışmalarını ifa edebilmeleri için klima almaya karar vermiştik. Alacağımız bu klimayı sınıfımıza taktıracağız ve 3 sene boyunca öğrencilerimiz için özellikle Eylül-Ekim-Nisan-Mayıs-Haziran aylarında kullanacağız. Bu sene okullar 20 Haziran’da kapanacak. Yine kış aylarında kaloriferin yetersiz kaldığı dönemlerde sıcak modunu da kullanacağız. Bu kararı tüm 2’nci sınıflar olarak verdik. Tüm 2’nci sınıflar klima alacak. Bir sınıfın almaması durumunda maalesef diğer sınıflar da alamayacaktır. Yaklaşık 1 haftadır biz ve bazı velilerimiz bu konuyla alakalı piyasa araştırması yaptık. Öğrenci başına yaklaşık 500 TL gibi bir ücret çıkıyor. 3 sene için 500 TL çocuklarımız için çok değil. Her velimin elini taşın altına koymasını rica ederim. Gönlünden daha fazlasını göndermek isteyen velilerim varsa hayır demeyiz.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version