Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

New York Belediye Başkanı iddianamesine Enver Yücel de “İşadamı-1” olarak girdi: “10 bin dolarlık bağış ve Türkiye seyahatleri”

New York Belediye Başkanı iddianamesine Enver Yücel de “İşadamı-1” olarak girdi: “10 bin dolarlık bağış ve Türkiye seyahatleri”


CNBC’nin haberine göre iddianamede Adams ve çalışanları, “İşadamı-1” olarak tanımlanan bir kişinin dahil olduğu 2021 kampanya bağış toplama planını anlatıyor.

Bu kişi, Enver Yücel gibi görünüyor.

İddianamede Yücel, Adams’ın 2015 yılında Brooklyn Belediye Başkanı olduğu dönemde Türkiye’ye yaptığı ziyaretin masraflarını karşılamış.

Adams’ın ilk Türkiye seyahatinin masraflarını Bahçeşehir Üniversitesi, ikincisini de The City Üniversitesi’nin karşılamasını savcılar haksız bağış ve çıkar çatışması olarak yorumladı.

Yine Yücel’in, Adams ve kampanyasının 2020’de resmen başlattığı New York belediye başkanlığı kampanyası için yabancı bağışçılardan yasadışı yollarla para toplama planında da kilit bir rol oynadığı iddia ediliyor.

Savcılar, “Kasım 2018’de, Türkiye’de kar amacı gütmeyen bir eğitim holdingi olan Türk Üniversitesi’nin sahibi olan ve Adams’ın 2015 yılında orada tanıştığı zengin Türk vatandaşı İşadamı-1, Adams ile bir toplantı için New York’u ziyaret etti” diyor.

Savcılar, Yücel’in Adams’ın yakında başlatacağı belediye başkanlığı kampanyasına katkıda bulunmayı teklif ettiğini söylüyor. Yabancı bağışçıları yasaklayan yasaları bilmesine rağmen Adams, yardımcılarından birine “İşadamı-1 tarafından teklif edilen yasadışı katkıları alması” talimatını verdi.

“Bu talimatın ardından Adams, Adams’ın yardımcısına İşadamı-1’in ‘yardım etmeye hazır olduğunu’ yazdı.”

İddianameye göre Adams, danışmanı ve Yücel 2021’de “İşadamı-1’in parasını 2021 kampanyasına aktarma planlarını, bu bağışların ABD siyasi kampanyalarının yabancı uyruklulardan katkı almasını yasaklayan yasayı ihlal edeceğini çok iyi bilerek” uyguladılar.

Ağustos 2021’de, “İşadamı-1’in 2021 kampanyasına katkısının Türk Üniversitesi’nin ABD merkezli çalışanları aracılığıyla aktarılması planına” karar verildi.

New York City kampanya finans kayıtları, Bay Atlantic Üniversitesi’nin ABD’deki beş çalışanının 27 Eylül 2021 tarihinde Adams’ın kampanyasına toplam 10.000 dolar bağışta bulunduğunu gösteriyor.

Adams’ın Kasım 2021’de belediye başkanlığı yarışını kazanmasının ardından Yücel, Instagram’da Adams ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı.

Yücel fotoğrafın yanına “Sevgili dostum Eric Adams’ı New York’un yeni belediye başkanı olarak üstlendiği yeni rol için içtenlikle kutluyor ve gelecekteki çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” diye yazdı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version