Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Netanyahu’nun BM konuşması öncesi protestocular: Çocukları öldürmeye son verin

Netanyahu’nun BM konuşması öncesi protestocular: Çocukları öldürmeye son verin


Protestocular İsrail Başbakanı’nın ziyaretine karşı çıkmak ve Gazze savaşına son verilmesi çağrısında bulunmak üzere New York’taki BM Genel Merkezi önünde toplandı. Göstericiler, Netanyahu’ya ‘çocukları öldürmeyi durdurun’ dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Cuma sabahı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapacağı konuşma öncesinde Perşembe günü New York’a ulaştığında, Gazze’deki savaşa karşı çıkan protestocular BM Genel Merkezi yakınlarında toplandı.

İsrail bayrakları taşıyan bir grup, Filistin topraklarıyla ilgili olarak işgal ve savaş karşıtı bir duruş sergileyen Yahudi ve İsrail liderliğindeki örgütlerin gayri resmi bir koalisyonu olarak kendilerini tanımladı. Manhattan’daki BM binası yakınlarında toplanan grup Netanyahu’nun gece İsrail’den uçakla gelişini protesto etti.

Bir konuşmacı Gazze’de ateşkes çağrısında bulundu ve “Netanyahu, Cuma günü dünyaya yalan söyleyek. Tıpkı biz İsraillilere yalan söylediği gibi”. dedi. Konuşmacı sözlerine şöyle deavm etti: “Çocukları öldürmeyi bırakın, savaşı bitirin, anlaşmayı imzalayın, rehineleri eve getirin, askeri bir çözüm mümkün değil.”

Kalabalık “rehineleri eve getirin” ve “savaşa son verin” yazılı pankartlar taşırken Netanyahu’nun adı bir konuşmada geçtiğinde “ utan, utan, utan” diye slogan atıldı.

New York’taki BM Genel Merkezi önünde, Cuma ve Cumartesi günleri daha fazla protesto gösterisinin düzenlenmesi planlanıyor.

Filistin yanlısı gruplar da gösteriler düzenledi

New York’da Netanyahu’nun ziyaretini ve konuşmasını protsto etmek için birçok Filistin yanlısı gösterici de sokaklara çıktı. “Özgür Filistin” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler İsrail başbakanını savaş suçlusu olmakla suçladı ve ABD’den İsrail’e askeri yardımı kesmesini istedi.

Bazı protesto pankartlarında yazan “ABD’nin İsrail’e yaptığı tüm yardımlara son verin”, “savaş makinesini durdurun”, “rehineleri eve getirin” ve “Netanyahu’yu Lahey’e gönderin” gibi ifadeler dikkat çekti.

Gün boyu devam eden binlerce insanın katıldığı gösterilerin bazılarında polis ile protestocular arasında gerilim yükseldi ve bazı protestocular gözaltına alındı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version