Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Narin soruşturmasını takip eden Tanhan: Avukatlar, sevki yandaş medyadan öğrendi


AMED – Narin Güran soruşturmasını adliyede takip eden DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, avukatların, sevk bilgilerini yandaş medyadan öğrendiğini söyleyerek, dosyadaki gizliliği ihlal edenlerin araştırılmasını istedi. 

 

Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çûlî kırsal mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesine ilişkin emniyet ifadelerinin ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirilen 22 kişinin savcılık sorgusu sona erdi. 22 kişiden aralarında Narin’in annesi ve ağabeyinin de olduğu 9 kişi tutuklanma talebiyle ve 3 kişi adli kontrol tedbiri talebiyle hakimliğie sevk edildi. Narin’in babasının da aralarında olduğu 10 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 

 

Süreci adliyede takip eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mêrdin Milletvekili Kamuran Tanhan, Şirnex Milletvekili Zeki İrmez, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Gulan Çağın Kaleli, basına açıklamada bulundu. Milletvekili Tanhan, ciddi bir dezenformasyon durumunun söz konusu olduğunu söyledi. Delillerin tamamının sanal medya ve basın üzerinden bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde karartıldığını gördüklerini söyleyen Tanhan, soruşturma aşamasında bir koordinesizliğin olmadığını, avukatlar, savcılar ve kolluk arasında iletişimsizliğin olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

 

‘AVUKATLAR KARARI YANDAŞ MEDYADAN ÖĞRENDİ’

 

Tanhan, “Yandaş medya gizlilik ihlalini ayaklar altına alarak Narin’in annesinin ifadesini olduğu gibi paylaştı. Başsavcının sorgunun bitmediği bilgisini avukatlarla paylaşılırken, 9 kişinin tutuklanma,  3 kişinin adli kontrolle sevk edildiği bilgisini avukatlar yandaş medyadan öğrendi” diyerek bu soruşturmanın adil bir şekilde yürütülmediğini söyledi. 

 

‘İFADELERİ VERENLER ARAŞTIRILMALI’

 

Avukatların kolluk aşamasında herhangi bir ifade tutanağı almadığını fakat bu örnekleri canlı yayınlarda çarşaf çarşaf yayınlayanların nereden aldıklarını soran Tanhan, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın bunu cevaplaması ve gizliliği ihlal eden kişileri açığa çıkarmasını istedi. Tanhan şöyle devam etti: “Soruşturmanın kolluk aşamasında Amed Barosu hiçbir ifadeyi almazken, bu ifadelerin yandaş medyaya adliyeden ya da İçişleri Bakanlığı personeli tarafından verildiği hususu araştırılmalıdır.” 

 

‘DELİL KARARTMAYA ALET OLMAYIN’

 

Delillerin tamamıyla toplanmadığını, soruşturmanın gizli yürütülmesinin bir amacının da bu olduğunu ifade eden Tanhan, “Failler dışarıda olabilir. Bu ifadelerin paylaşılması faillerin buna göre pozisyon almasına neden olabilir. Siz basın emekçileri ve sosyal medya kullanıcıları bu delil karartmaya alet olmayın. Bu hususla yaklaşmanızı rica ediyoruz” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version