Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Narin Güran’ın amcasının işçisi itiraf etti: ‘Muhtar, cesedi çuval içinde bana verdi’

Narin Güran’ın amcasının işçisi itiraf etti: ‘Muhtar, cesedi çuval içinde bana verdi’


Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bir derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle yürütülen soruşturmada Narin Güran’ın amcasının işçisi “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi.” dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah’ta yer alan habere göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişiden itiraf geldi. Dere kenarına aracıyla gittiği tespit edildikten sonra gözaltına alınan şüpheli, sorgusunda “Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm” dedi.

Cinayetle ilgili önemli itiraf sonrasında soruşturma derinleştirildi. Yapılan otopsi işleminde Narin Güran’ın bedeninden 91 numune alındığı, çuvalda sol bacağının diz kısmından kopuk olduğu, kemik parçalarının da İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

”BUNU YOK EDECEKSİN, SANA 200 BİN LİRA VERİRİM, AİLENİ DÜŞÜN”

İşte zanlının ifadesi:

“Mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi’ne doğru çıkan Akkedüşeli Köy’ün iç yolunda Salim Güran’la karşılaştım. Burada içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Sonra muhtar aracından indi, benim yanıma geldi. Ben de araçtan indim.

Daha sonra aracın ön koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek ‘bunu yok edeceksin’ dedi bana. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette hareketsiz yatan bir insan olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu görünce şaşırdım ve tereddüt ettim. Salim Gürhan, bana “Aileni iyi düşün. Sana 200 bin lira para veririm” dedi. Tabi bu sırada etrafımızda kimse yoktu.

Sonra bana “Aracında torba var mı”? dedi. Ben de aracın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim’e verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisinde birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Sağ kulağının arkasında, boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı.

Çuvala çocuğu yerleştirdikten sonra, çuvalın ağzını orada bağlamadan aracımın arka koltuğuna ayak pastasının olduğu yere koydum. Göl diye tabir ettiğimiz fakat ‘Eğritutmaz Deresi’ne doğru götür’ diyerek eliyle orayı işaret etti. Ayrılırken Salim Gürhan’ın ne yaptığına bakmadım. Direkt olarak mezarlığın yanından giderek villalar mevkine doğru gittim.

”ÇOCUĞUN TÜM VÜCUDU ÇUVALA SIĞMIŞTI”

Yolda giderken pişmanlık duydum ancak aldığım şeyden de kurtulmamın gerektiğini düşündüm. Derenin yanındaki stabilize yoldan aşağı inerek uygun bir yere baktım. Aracımı derenin kenarına durdurdum. Çuvalı aracımdan alarak elime aldım. Çocuğun tüm vücudu çuvala sığmıştı.

Çocuğun ayağının kesik olup olmadığını hatırlamıyorum. Çünkü çok telaşlıydım. 8 Eylül tarihinde Narin Güran’ın bulunduğu yere inerek ip aradım. İp bulamayınca çocuğun çantasının ipi aklıma geldi.

Çantanın ipini sökerek çuvalın ağzını bağladım. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum. Taşın büyüklüğü yaklaşık 15-20 kilo civarındaydı. Yanında da birer taş vardı. Üzerine çalı koymadım. Çünkü üzeri kapanmıştı. Daha sonra buradan çıkarak aracıma bindim. Stabilize yoldan çıktıktan sonra baldızımın evine gittim.”

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, dün, kaybolan Narin Güran’ın kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version