Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

NARİN CİNAYETİ | Bakanlık üç uzman görevlendirdi, DNA örneği arandı

Narin 8 gündür aranıyordu; 18 yaşındaki ağabeyi gözaltına alındı


Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturmada amca ile yengenin ifadelerinin yeniden alınacağını öğrenildi. Tutuklu amla Salim Güran’ın çalışanı olan ve Narin’i dere yatağına bırakan Nevzat Bahtiyar’ın ifadelerinin ardından evinde ve ahırında DNA örnekleri arandı. Bahtiyar, son ifadesinde Narin’in cesedini Salim Güran’dan aldıktan sonra ahırına koyduğunu söylemişti. Bu arada İçişleri Bakanlığı’ndan tanık koruma programında görevli uzmanlar Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bir çuval içinde dere yatağında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması tutuklu sanıklardan Nevzat Bahtiyar’ın son itirafları sonrası derinleştirildi. Bahtiyar’ın cezaevinden çıkarılarak ek ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri evinde ve ahırında yeniden DNA ve incelemesi yaptı.

Tanık koruma ekipleri köyde!

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; cezaevinde birbirleriyle görüşmelerine izin verilmeyen Güran ailesi bireylerinin kameralı özel odalarda tutuldukları ve dışarıdaki aile bireylerinin dahi görüşmelerine izin verilmediği belirlendi. Soruşturma kapsamında gerek şüpheli, gerekse bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade verebilecekleri öğrenildi. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı’nın da tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı.

Bahtiyar’ın evinde yeniden arama yapıldı

Nevzat Bahtiyar, son itirafında, “Cesedi yerde yatar vaziyette gördüm. Ağzından köpük gibi bir sıvı gelmişti. Salim’den aldıktan sonra önce ahırın penceresinden içeri bıraktım.” demişti. Bunun üzerine Jandarma olay yeri inceleme ile JASAT ekipleri yeniden köye gitti.

Güran ailesi aleyhine ifade verdiği için ailesinin can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle ailesinin boşalttığı köy evinde ve evin bitişiğindeki ahırda yeniden inceleme yapıldı. “Cesedi pencereden ahıra bıraktım.” dediği pencere içinde ve çevresinde, boşaltılan evde ikinci kez amca Salim, anne Yüksel, ağabey Enes ve Nevzat Bahtiyar’a ait olabileceği değerlendirilen parmak izi, tırnak, kan, tükürük, salya, kıl örnekleri olabileceğine dair DNA bulgusu incelemesi yapıldı.

Ahırın yanı sıra boşaltılan evde de benzer örnekler olabileceği gerekçesiyle titizlikle inceleme yapıldı. 2 saat süren incelemenin ardından JASAT ekibi, aldıkları numunelerle birlikte köyden ayrıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version