Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MKG ve DFG’den Önver için açıklama


HABER MERKEZİ – Gazeteci Rabia Önver’in evine yapılan polis baskınına tepki gösteren MKG ve DFG, “Bu baskın, özgür basına ve gazetecilere yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmelidir” dedi. 

 

Colemêrgîn (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesinde yaşayan Rabia Önver’in yaptığı fuhuş ve uyuşturucu çetesine ilişkin haberinin ardından evine düzenlenen polis baskınına, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG) ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), sanal medya üzerinden yayınladıkları açıklama ile tepki gösterdi. 

 

‘BASKILAR KABUL EDİLEMEZ’

 

MKG, yaptığı açıklamada Önver’in evine yapılan polis baskınının gazetecilere yönelik bir sindirme girişimi olduğunu belirtti. MKG, baskının özellikle Önver’in Colemêrg’deki fuhuş ve uyuşturucu çetelerine ilişkin haberlerinden sonra gerçekleşmesine dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu baskın, özgür basına ve gazetecilere yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmelidir. Gazetecilerin görevlerini yaparken maruz kaldıkları baskı, tehdit ve sansür uygulamaları, halkın haber alma hakkına yönelik doğrudan bir saldırıdır.”

 

Açıklamada, kadın gazetecilerin hakikat arayışındaki mücadelesinin süreceği belirtilerek, Önver’in evine yapılan baskının mesleki faaliyetler üzerinde yaratılan baskıyı gözler önüne serdiğine işaret edildi. Açıklamada, Önver’in yanında oldukları ve gazetecilik faaliyetlerine yönelik bu tür baskıların son bulması gerektiği vurgulandı.

 

‘ÖNVER GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARDI’

 

DFG de yaptığı açıklamada, Önver’in gazetecilik faaliyetleri nedeniyle hedef alındığını belirtti. Açıklamada, Önver’in toplumsal gerçekleri ortaya çıkarma görevini yerine getirdiği ve bu nedenle hedef alındığı vurgulandı. Açıklamada, baskınların ve gözaltıların hakikati gizleyemeyeceği ifade edilerek şöyle denildi: “Rabia, Hakkari’de neredeyse herkesin bildiği ama konuşmaktan çekindiği bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Asıl yapılması gereken, Rabia’nın evine değil, Kürt gençlerini fuhuş ve uyuşturucuya sürükleyenlerin gözaltına alınmasıdır.”

 

Gazetecilere yönelik baskıların kabul edilemez olduğunun kaydedildiği açıklamada, Önver’in yalnız olmadığı belirtilirken, baskılara boyun eğmeyeceklerinin mesajı verildi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version