Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara’da; Erdoğan, havalimanında karşıladı

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara’da; Erdoğan, havalimanında karşıladı


Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için Ankara’ya geldi. AKP’il Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca ağır ifadelerle yüklendiği Sisi’yi Esenboğa Havalimanı’nda karşıladı. İki isim daha sonra Erdoğan’ın sarayına geçti. Erdoğan, daha önce bir çok defa Sisi ile aynı mayasa dahi oturmayacağını söylemişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettahel es-Sisi, Ankara’ya geldi. Bu, 12 yıl aradan sonra Mısır’dan Türkiye’ye cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olarak dikkat çekti. Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı’nda karşılanan Sisi için Saray’da resmi tören düzenlenecek. Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında, Erdoğan’ın 14 Şubat 2024’te Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı, iki ülke Cumhurbaşkanlarının riyasetlerinde gerçekleştirilecek.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik gelecek dönemde atılabilecek müşterek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları başta olmak üzere, güncel bölgesel ve küresel meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak. Toplantı kapsamında, bazı belgelerin imzalanması da gündemde bulunuyor.

Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi. pic.twitter.com/sJj6cInwbU

— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) September 4, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version