Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’lileri şikayet etmişti: Avukat Dilek Ekmekçi, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı

MHP’lileri şikayet etmişti: Avukat Dilek Ekmekçi, ‘kaçma şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı


Avukat Hakları Grubu, ceza hukukçusu avukat Dilek Ekmekçi’nin bir paylaşımı nedeniyle ‘iftira’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ iddiasıyla tutuklandığını duyurdu. Avukat Turgay Bilge ise, “Meslektaşım Av. Dilek Ekmekçi, kamuoyunu rahatsız eden ilişkiler ağına yönelik sorularını paylaştığı tiviti nedeniyle, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.” ifadelerini kullandı.

Ekmekçi daha önce MHP ve Ülkü Ocakları’na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiası ve kendisini tehdit ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Hakkında suç duyurusunda bulunulan 25 isim arasında İzzet Ulvi Yönter, MHP MYK üyeleri Şahin Gürz, Tamer Çakıroğlu ile Nevzat Ünlütürk, MHP İstanbul İl Başkanı Serter Selim, MHP İstanbul il başkanları da yer alıyordu.

Ekmekçi bugün 30 Ağustos’taki bir paylaşımı nedeniyle ‘iftira’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ iddialarıyla gözaltına alındı. Avukat Hakları Grubu’nun X’teki paylaşımına göre nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ekmekçi ‘kaçma şüphesiyle’ tutuklandı. Grup hakimin kararını savunmadan beş saniye sonra açıklamaya başladığını iddia etti.

Meslektaşımız Av. Dr. Dilek Ekmekçi (@dilekmekci), X Platformunda yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alınmış, akabinde tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir.

Olayın ilk anından itibaren… pic.twitter.com/sNTnHYfdFo

— Avukat Hakları Grubu ⚖️ (@AvukatHG) September 1, 2024

Avukat Hakları Grubu’nun paylaşımı şöyle:

“Meslektaşımız Av. Dr. Dilek Ekmekçi (@dilekmekci ), X Platformunda yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alınmış, akabinde tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir.

Olayın ilk anından itibaren meslektaşımızın yanında olan Grup Sözcümüz ve Başkan Adayımız @TurgayBilge müdafi olarak da görev almıştır. Bir avukat, müdafilerin ısrarlı savunmaları, CMK’nın amir hükümleri, paylaşımın hiçbir suç unsuru içermemesi hususlarına rağmen “kaçma şüphesiyle” tutuklanmıştır.

Sulh ceza hakimi, müdafilerin savunmaları sonunda “Bitti mi?” diye sorduktan sadece 5 saniye sonra tutuklama kararını açıklamaya başlayarak, gerçekte ortada bir tutuklama sebebi değil, şahsa münhasır bir karara varıldığını göstermiş oldu.

Hukuka bir kez daha şerh çalınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Hem meslektaşımız hem de hukuk devletini müdafa için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Müdafi Turgay Bilge ise şu paylaşımı yaptı:

Meslektaşım Av. Dilek Ekmekçi, kamuoyunu rahatsız eden ilişkiler ağına yönelik sorularını paylaştığı tiviti nedeniyle,
kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlamasıyla çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Verdiği ifade ve suçun unsurlarının bulunmadığı, soru sormanın ve temiz toplum mücadelesinin her vatandaşın sorumluluk ve görevi olduğunu vurguladığımız savunmamızın ardından
5 saniye düşünme süresi bile geçirilmeden hakkında tutuklama kararı verildi.
Bürosundan alınan akademisyen Dilek Ekmekçi, aktif avukatlık yapıyor ve bakmakla yükümlü olduğu 85 yaşında annesi var.
Bunlar da vurgulanmasına rağmen, tutuklama kararında tivitin kendisine ait olduğunu ikrar ettiği belirtilerek delilleri karartma şüphesi ve kaçma şüphesi gerekçe gösterildi.
Atılı suçların sübut bulması halinde dahi cezaevi görmemesi kuvvetle muhtemel olan bir avukat şüphelinin kaçma şüphesinden bahsedilmesi hukuksuz, yersiz ve talihsizdir.
Eyleminin ceza hukuku çerçevesinde anlam ve sonuçlarını hemen herkesten iyi bilecek durumda olan Dilek Ekmekçi’nin bu koşullarda dahi tutuklanması, değil avukat, artık hiçbir vatandaşın hukuk güvenliği ve ifade özgürlüğünün kalmadığını en açık göstergesidir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version