Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Metin Lokumcu davasının karar duruşması bugün görülecek

Metin Lokumcu davasının karar duruşması bugün görülecek


Emekli öğretmen Metin Lokumcu‘nun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın Başbakan olduğu dönemde Artvin’in Hopa ilçesi mitingi öncesinde yaşanan eylemlerde polisin sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile fenalaşarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesiyle ilgili 13 polis hakkında açılan davanın karar duruşması bugün görülecek.

Olaylar, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesinde, bölgedeki çevre ve üretici haklarına yönelik protestolar sırasında meydana gelmişti. Lokumcu’nun ölümü üzerine Erdoğan, “Birisi kalp krizinden ölmüş sanırım. Üzerinde durmuyorum,” demiş ve eylemleri ‘eşkıyalık’ olarak nitelendirmişti.

Dava sürecinde, sunulan delillerin dikkate alınmadığı ve hukuki süreçlerin oyalayıcı olduğu eleştirileri yapıldı. BirGün’ün haberine göre, Metin Lokumcu’nun oğlu Ulaş Lokumcu, adaletin sağlanmamasının mafya ve çeteleri cesaretlendirdiğini vurguladı.

SOL Parti MYK Üyesi Alper Taş ise, “Bu politikalar devam ederse unutulmasın ki bu halk direnmeyi iyi bilir,” diyerek, politik baskılara karşı Artvin halkının direngen tavrına dikkat çekti.

Bugünkü duruşmada, Metin Lokumcu’nun anısına ve adalet arayışına destek olmak için toplanacak yurttaşların, kararın adil bir şekilde verilmesini umut ettiği bildirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, toplumsal davalarda birlikte olmanın gücüne işaret ederek, davaya destek çağrısında bulunmuştu.

Exit mobile version