Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Şimşek, yine ‘sabır’ istedi: “Enflasyonun düşmesi, fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor”

Mehmet Şimşek, yine ‘sabır’ istedi: “Enflasyonun düşmesi, fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor”


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun düşmesinin fiyatların da düşmesi ve düşeceği anlamına gelmediğini söyledi. CNN Türk’te katıldığı programda konuşan Mehmet Şimşek, “Vatandaş, ‘Siz enflasyon düştü diyorsunuz ama fiyatlar artıyor’ diyor. Haklı! Çünkü enflasyon hızındaki düşüş şu demek; geçen yıl ortalama bir sepetin fiyatı yüzde 65 artmıştı ama bu sene daha az oranda arttı; diyelim ki yüzde 40 arttı! Fiyatlar daha yavaş artıyor ama artmaya devam ediyor. Yani enflasyondaki düşüş, fiyatların düşmesi anlamına gelmiyor. İki şeyi karıştırmamak lazım.” dedi.

Vatandaşın geçim sıkıntısının farkında olduklarını anlatan Mehmet Şimşek, “Enflasyonun dar gelirliyi çok etkilediğinin, bir geçim sıkıntısı olduğunun farkındayız. Bunu biliyoruz ama kolay çözüm yok, kestirme çözümler yok.” ifadelerini kullandı.

Enflasyonda ilk yılı geçiş yılı olarak kabul ettiklerini ve finansal istikrarı önceliklendirdiklerini belirten Şimşek, ardından şunları söyledi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZINarin Güran’ın ağabeyi Diyarbakır Barosu’ndan hukuki destek talep ettiSONRAKİ YAZIZehirlenme korkusu; Bahçeli, çimleri bile ilaçlatmadı

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version