Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mehmet Metiner’den iktidara İmamoğlu uyarısı: Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı…

Mehmet Metiner’den Erdoğan’a: Partide değişim oradan başlamalı


Eski AKP Vekili Mehmet Metiner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na istenen siyasi yasak hakkında iktidarı uyardı. Metiner, geçmişte siyasi yasak alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılanın aynısının İmamoğlu’na yapıldığını söyledi. Metiner, “Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!” ifadelerini kullandı.

İstinaf’ta görülecek davada baskı nedeniyle siyasi yasak cezası çıkacağı iddia ediliyor. Yine iddialara göre, İstinaf’tan ceza çıkması durumunda Yargıtay süreci beklenmeden Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan edecek.

Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir.

Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler,…

— Mehmet Metiner (@MetinerBasin) September 24, 2024

Metiner, bu konuda şunları söyledi:

“Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlış ise siyasetçinin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilebilir değildir.

Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız. Olanlar kaybederler, biline!”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version