Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mayısta suikaste uğramıştı; Slovakya Başbakanı Fico’ya zarf içinde kurşun gönderildi

Mayısta suikaste uğramıştı; Slovakya Başbakanı Fico’ya zarf içinde kurşun gönderildi


Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya içinde mermi olan bir zarf posta yoluyla gönderildi. Göndericinin kimliği henüz tespit edilemezken Fico, Mayıs ayında bir suikast girişimine uğramış ve vurularak yaralanmıştı. Hükümetin basın departmanı, konunun Slovakya polisine iletildiğini belirtti.

Daha önce 2 dönem Slovakya Başbakanlığı görevini yürüten Fico, geçen yılın Ekim ayında 3. kez Başbakan olmuştu. Mayıs ayında suikast girişimine uğrayan Fico, silahlı saldırıda hayati tehlike arz eden yaralar aldıktan sonra çeşitli ameliyatlar geçirmiş ve iyileşmesi aylar sürmüştü. Başbakan, vurulduktan sonraki ilk video görüntüsünde saldırı için muhalefeti suçlamıştı.

Fico’yu vuran kişinin, mevcut hükümetin politikalarına katılmadığını söyleyen 71 yaşındaki Juraj Cintula olduğu tespit edilmişti. Halen gözaltında tutulan Cintula, terör suçlamasıyla ve 25 yıldan müebbete kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Geçen yıl 3. kez başbakanlık koltuğuna oturan Fico, muhalifleri tarafından Rusta ve Putin yanlısı olmakla suçlanıyor. Fico ayrıca medya özgürlüğüne ve yolsuzlukla mücadele eden kurumlara karşı tutumu nedeniyle de eleştiriliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version