Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Marine Le Pen ve partisi mahkeme önünde; zimmete para geçirmekten yargılanacak

Avrupa’da aşırı sağ depremi: Fransa ve Belçika’da hükümet düştü


Aşırı sağcı Marine Le Pen ve partisinin bazı üyeleri, zimmete para geçirme iddiasıyla mahkeme önüne çıkıyor. Yargılananlar arasında Le Pen ve 9 eski parlamenterin yanı sıra 4 parti çalışanı daha yer alıyor.

Paris’te bugün başlayan duruşmada, aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen ve partisinden pek çok isim zimmete para geçirme suçlamasıyla yargılanacak.

Yargılananlar arasında RN partisinin kendisi, aralarında Le Pen ve parti başkan yardımcısı Louis Aliot’un da bulunduğu 9 eski milletvekili, 9 eski milletvekili yardımcısından biri olan sözcü Julien Odoul ve dört RN çalışanı bulunuyor.

İlk olarak 2015 yılında ortaya çıkarılan RN’deki sahte iş sistemi, 2004-2016 yılları arasında parlamento asistanları için yapılan sözleşmeleri kapsıyor.

Savcılar asistanların aslında parlamento dışında sadece parti için çalıştıklarını söylüyorlar.

İddialara göre birçoğu günlük işlerini tarif edemiyor ve bazıları asistanı oldukları milletvekilleriyle hiç tanışmamış ya da parlamento binasına adım atmamış.

Parti aleyhindeki kanıtlar arasında, harcama ödeneklerinden yararlanmak için bir gün gibi kısa süreler için yapılan sözleşmeler de yer alıyor.

Avrupa Parlamentosu yetkilileri, Le Pen’in partisinin zimmetine 3 milyon avro geçirildiğini söylüyor. RN, suçu reddetse de şimdiden 1 milyon avro’yu geri ödedi.

Kamu fonlarının kötüye kullanılması suçlamaları, 1 milyon avro para cezası, 10 yıl hapis ve 10 yıl kamu görevinden men dahil olmak üzere azami cezalar içeriyor.

Yargılamalardan ceza çıkması, 56 yaşındaki Marine Le Pen’in 2027’de dördüncü denemesinde Fransa cumhurbaşkanlığını kazanma umutları için tehdit oluşturuyor.

Parti yıllardır soruşturmayı bir tür “zulüm” ve adalet sisteminin siyasi istismarı olarak nitelendiriyor.

Siyaset bilimci Nonna Mayer, “Parti ya da liderleri ne zaman saldırıya uğrasa, bu onların kendilerini kurban olarak göstermelerine izin veriyor” dedi.

Le Pen’in avukatı Rodolphe Bosselut 27 Kasım’a kadar sürecek olan duruşma öncesinde yorum yapmayı reddetti.

Savcılar, Le Pen ve babası, partinin eski lideri Jean-Marie’nin, partinin Brüksel’deki kadrolarının arttığı 2014 yılında hız kazanan “merkezi bir sisteme” imza attıklarını söylüyorlar.

Şu anda 96 yaşında olan baba Le Pen sağlık nedenleriyle mahkemeye çıkmayacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version