Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mafya lideri yine yurt dışına kaçtı; ihraç hakim ve polisler ‘yakalandı’

Mafya lideri yine yurt dışına kaçtı; ihraç hakim ve polisler ‘yakalandı’


Muğla’da  aralarında meslekten ihraç hakim, polis ve öğretmenlerin de bulunduğu 11 kişi ve organizatör oldukları iddia edilen 4 kişi yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İşlemleri sonrası adliyeye sevk edilen bu kişilerden 13’ü tutuklandı, 2’si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Marmaris açıklarındaki Winter Blue isimli tekneye 14 Eylül’de baskın düzenledi.

Polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye edilen meslekten ihraç edilen hakimler 42 yaşındaki Bilal Özcan, 34 yaşındaki Samet Arslantürk, 36 yaşındaki Emre Zorlu, öğretmenler 37 yaşındaki Sevdenur Barsbay, 37 yaşındaki Mehmet Akan, öğretim görevlisi 36 yaşındaki Muhammet Yusuf Eren, emniyet amiri 54 yaşındaki Ümit Bek, 37 yaşındaki komiser Kazım Barsbay, 34 yaşındaki işsiz Merve Gözüdeli, organizatörler 26 yaşındaki Jaylee Tayla Brennan, 24 yaşındaki Mihriban Ünlü,  26 yaşındaki Deniz Çağatay Oğuz ile 24 yaşındaki Emre Takmaz tutuklandı. Hakimlerden 47 yaşındaki  Oğuz S. ve 35 yaşındaki Burcu Z. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından ‘kamudan ihraç edilen, kovuşturma dosyaları istinaf aşamasında olan ve Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarındaki “W.B.” isimli tekne içerisinde illegal yollardan yurt dışına çıkmaya çalıştıkları değerlendirilen şahıslar’ yakalandı ifadeleri ile duyurdu.

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Kasım 2023’de duyurduğu operasyonda tutuklanan kara para aklama, yasa dışı bahis ve kumar çetesi lideri Fedlan Kılıçarslan’ın serbest bırakıldığı ve yurt dışına kaçtığı eşinin verdiği boşanma ilanıyla ortaya çıkmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version