Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan’da saldırıların bilançosu ağırlaşıyor


 

HABER MERKEZİ – İsrail’in Lübran’a yönelik saldırılarından 78 kişi daha hayatını kaybetti. Resmi rakamlara göre 17 Eylül’deki saldırılardan bu yana bin 127 kişi hayatını kaybetti. 

 

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan habere göre, İsrail ordusu, Bekaa’daki Zebud beldesini vurdu. Saldırıda aynı aileden 17 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Bekaa’daki Hılabta beldesine de üç saldırı düzenlendi. İlk iki saldırıda iki ev, üçüncü saldırıda da Suriyeli mültecilerin kaldığı bir çadır vuruldu. İlk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybettiği saldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

 

İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Ayn ed-Delb bölgesine düzenlediği hava saldırısında 32 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı. Güneydeki Ankun beldesine yönelik saldırıda 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

 

Lübnan resmi kaynaklarının açıkladığı bilgiye göre siber saldırının yaşandığı 17 Eylül’den bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı bin 127’ye yükseldi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version