Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan’da patlayan telsizler hakkında Japon firmadan açıklama: ‘Üretimi 10 yıl önce durduruldu’

Lübnan’da patlayan telsizler hakkında Japon firmadan açıklama: ‘Üretimi 10 yıl önce durduruldu’


PAUL MILLER / AFP

Japon Icom firması yaptığı açıklamada, Lübnan’daki son patlamalarda kullanıldığı bildirilen telsiz modelinin üretimini yaklaşık 10 yıl önce durdurduğunu söyledi.

Japon Icom firması Perşembe günü yaptığı açıklamada, Lübnan’da meydana gelen patlamalarda kullanıldığı bildirilen telsiz modelinin üretimini yaklaşık 10 yıl önce durdurduğunu açıkladı.

Japon firma, “IC-V82, 2004 yılından Ekim 2014’e kadar üretilen ve Orta Doğu da dahil olmak üzere ihraç edilen bir el telsizidir. Yaklaşık 10 yıl önce üretimi durduruldu ve o tarihten bu yana şirketimizden sevkiyatı yapılmadı” dedi.

Şirket, “Ana üniteyi çalıştırmak için gereken pillerin üretimi de durduruldu ve sahte ürünleri ayırt etmek için bir hologram mührü takılmadı, bu nedenle ürünün şirketimizden gönderilip gönderilmediğini doğrulamak mümkün değil” dedi.

Şirket, denizaşırı pazarlara yönelik ürünlerin yalnızca yetkili distribütörleri aracılığıyla satıldığını ve ihracat programının Japon güvenlik ticareti kontrol düzenlemelerine dayandığını da sözlerine ekledi.

Açıklamada, “Tüm telsizlerimiz Wakayama Eyaletindeki üretim iştirakimiz Wakayama Icom Inc. tarafından sıkı bir yönetim sistemi altında üretilmektedir… bu nedenle bir üründe şirketimiz tarafından belirtilenler dışında hiçbir parça kullanılmamaktadır. Ayrıca, tüm telsizlerimiz aynı fabrikada üretiliyor ve denizaşırı ülkelerde üretilmiyor” denildi.

Yetkililer, Lübnan’da Çarşamba günü meydana gelen ikinci patlama dalgasında 20 kişinin öldüğünü ve 450’den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Hizbullah’a yakın bir kaynak, üyelerinin kullandığı telsizlerin Beyrut’ta patladığını söylerken, devlet medyası da güney ve doğu Lübnan’da benzer patlamalar olduğunu bildirdi.

Bu patlamalar, Hizbullah tarafından kullanılan yüzlerce çağrı cihazının eş zamanlı olarak patlatılmasıyla Lübnan genelinde ikisi çocuk 12 kişinin ölmesi ve 2 bin 800 kişinin yaralanmasından bir gün sonra meydana geldi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version