Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan’da bu kez el telsizleri patlatıldı, ölü sayısı 14’e çıktı; İsrail yedek askerleri göreve çağırdı

Lübnan’da bu kez el telsizleri patlatıldı, ölü sayısı 14’e çıktı; İsrail yedek askerleri göreve çağırdı


Çağrı cihazlarının ardından Lübnan’ın güneyinde Hizbullah militanlarının kullandığı el telsizleri de eş zamanlı olarak patladıldı. İlk açıklama belirlemelere göre patlamalarda 14 kişi hayatını kaybetti, en az 400 kişi yaralandı. CNN’in haberine göre 15-20 civarında patlama yaşandı. Bir Hizbullah yetkilisi, patlama sonrası, “Artık yeni bir aşamaya geçildi. Hiç kuşkusuz bu saldırılar cevapsız kalmayacak.” dedi. Bu arada İsrail, yedek askerleri göreve çağırdı.

Dün, Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatılmış ve 12 kişi hayatını kaybetmişti. Hizbullah’a göre saldırının arkasında İsrail var. İsrail ise sessizliğini koruyor…

AFP’nin aktardığına göre; Lübnan’daki Hizbullah örgütüne yakın bir kaynak, örgüt üyelerinin kullandığı telsizlerin örgütün kalesi Beyrut’ta patladığını, devlet medyasının da doğu ve güney Lübnan’da benzer çağrı cihazları patladığını bildirdiğini söyledi. “Beyrut’un güney banliyölerinde bir dizi telsiz patladı” diyen kaynak, Hizbullah’a bağlı kurtarma ekiplerinin bölgedeki iki arabanın içinde cihazların patladığını doğruladığını söyledi.

Lübnan’ın devlet tarafından işletilen Ulusal Haber Ajansı, çağrı cihazlarının doğu ve güneydeki Hizbullah kalelerinde de patladığını söylerken AFP muhabirleri de patlama sesleri duyduklarını bildirdi.

Macaristan iddiaları yalanladı

Bir hükümet sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Lübnan’da Hizbullah üyeleri tarafından kullanılırken patlayan çağrı cihazlarıyla bağlantılı bir şirketin Macaristan’da “üretim yeri” olmadığını ve cihazların ülke topraklarında hiç bulunmadığını söyledi.

“Yetkililer söz konusu şirketin ticari bir aracı olduğunu ve Macaristan’da herhangi bir üretim ya da operasyonel tesisi bulunmadığını teyit etmişlerdir… Söz konusu cihazlar Macaristan’da hiç bulunmadı,” diyen hükümet sözcüsü Zoltan Kovacs, davanın ‘ulusal güvenlik riski oluşturmadığını’ da sözlerine ekledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version