Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Hava saldırısında 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı

Lübnan Sağlık Bakanlığı: Hava saldırısında 6 kişi öldü, 91 kişi yaralandı


İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği  hava saldırısında ölü sayısının 6’ya, yaralı sayısının ise kritik vakalar da dahil olmak üzere 91’e yükseldiğini bildirdi.

Lübnan medyasında yer alan haberde, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesi Hureyk Mahallesi’nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi. İsrail savaş uçaklarının Dahiye bölgesini bombardıman çemberine aldığı aktarılan açıklamada, Dahiye bölgesindeki Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi’ne kadar birçok binanın bombalandığı ifade edildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırılarında  ölü sayısının 6’ya, yaralı sayısının ise kritik vakalar da dahil olmak üzere 91’e yükseldiği belirtildi.

 İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH ANA KARARGÂHINI HEDEF ALDIK

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, savaş uçaklarının Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde Hizbullah ana karargahını hedef aldıklarını açıkladı. Hizbullah’ın karargahını sivil yapıların altına gizlediğini savunan Hagari, hedef aldıkları isme ilişkin bilgi paylaşmadı. İsrail basını ise İsrail ordusunun Beyrut’taki bombardımanında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı hedef aldığını belirterek Nasrallah’ın yaralanmış olabileceğini iddia etti.

İRAN MEDYASI: HASAN NASRALLAH YAŞIYOR

İran medyası ve Hizbullah’a yakın kaynaklar tarafından ise Hasan Nasrallah ve Haşim Safiyuddin’in güvende olduğu, İsrail’in yaptığı operasyonda Lübnan Hizbullahı’nın üst düzey liderlerinden hiçbirinin  ölmediği bilgisi paylaşıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version