Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kuzey Yarımküre, kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimini geride bıraktı

Kuzey Yarımküre, kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimini geride bıraktı


Kuzey Yarımküre, kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimini geride bırakırken uzmanlar 2024’ün kayıtlara geçen en sıcak yıl olacağı konusunda uyarıda bulundu.

AB’nin iklim gözlemcisi Copernicus’a göre, 2024 yılında Kuzey Yarımküre’de en sıcak yaz ayı rekoru kırıldı. Bu yıl yaz ayındaki sıcaklıklar, geçen yılki rekorların tekrar kırılmasına sebep olurken 2024’ün Dünya’nın en sıcak yılı olma ihtimalinin arttığı belirtildi.

Haziran ve Ağustos ayları arasındaki küresel ortalama sıcaklık 16,8 santigrat dereceye ulaştı. Copernicus’a göre bu seviye, 1991-2020 ortalamasından 0,69 santigrat derece daha yüksek.

Ajansın direktör yardımcısı Samantha Burgess yayınlanan aylık bültende, “2024 yılının son üç ayında, dünya en sıcak Haziran ve Ağustos aylarını, kayıtlara geçen en sıcak günü ve Kuzey Yarımküre’de kayıtlara geçen en sıcak yazı yaşadı” dedi.

2023 yılında da en sıcak yaz ve yıl rekoru kırılmıştı. Kayıtlar tutulduğundan bu yana son iki yılda Dünya, iki kez üst üste rekor kırarak en yüksek sıcaklık derecesine ulaştı.

Burgess, dünya genelinde sera gazı emisyonlarını acilen azaltmadığı sürece bu aşırı hava koşullarının daha da şiddetleneceğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version