Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: Yemin krizi nedeniyle bir grup genç teğmen TSK’dan ihraç edilecek

AKP’lilerle Saray arasında “teğmenler” kavgası


Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde genç teğmenlerin kılıç kaldırarak “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde slogan atması sonrası başlayan tartışmalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “O kılıçları kime çekiyorsunuz, hepsi ordudan temizlenecek” çıkışında bulunmasıyla beraber soruşturma başlatılmıştı.

Genç teğmenler hakkında başlatılan incelemede henüz resmi bir açıklama gelmese de kulislere yansıyan bilgilere göre ihraç kararları çıkacak.

Gazeteci Altan Sancar’ın kulisine göre AKP’ye yakın kaynaklar teğmen Ebru Eroğlu ve bir grup teğmenin TSK’dan ihraç edileceğini belirtiyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı “Bir kısım Kara Harp Okulu öğrencisinin kılıçları çekerek ettiği korsan yemin ve ardı sıra yaşanan cepheleşmeler, huzur ve sükunetimizi, birlik ve beraberliğimizi dar boğaza itecek kadar etki yapmıştır” yönündeki açıklaması da genç teğmenlere yaptırım uygulanacağı iddialarını güçlendirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da son olarak ABD’de yaptığı açıklamada yemin töreniyle gündeme gelen teğmenleri bir kez daha hedef almıştı ve “Bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz” demişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version