Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kulis: Etki ajanlığı hortladı, yeniden pakete eklenecek

9. Yargı Paketi: Etki ajanlığı yok ama casusluk suçu gelebilir


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim itibariyle yeni yasama çalışmalarına başlayacak. Meclis’in gündeminde başta yeni anayasa başta olmak üzere birçok kritik başlık var. Meclis’te ilk ele alınması beklenen teklif ise Yargı paketi olacak.

Gazete Duvar‘ın kulisine göre, Yargı paketi hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen “Etki ajanlığı” düzenlemesi hortladı. Tartışmalı maddenin yeniden pakete ekleneceği ifade ediliyor.

Etki ajanlığı, 9. Yargı Paketi’nin 22. maddesinde “Diğer faaliyetler” başlığı adı altında düzenleniyor. Bu madde, Türk Ceza Kanunu’nun “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk” bölümüne “339/A maddesi” şeklinde yeni bir suç tanımı olarak giriyor. Basın meslek örgütleri ve hukukçular bu maddeye karşı çıkınca düzenleme geri çekilmişti.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen teklif, Meclis gündeminde görüşülmeyi bekliyor. Edinilen bilgiye göre ilk ele alınması beklenen teklif Yargı paketi olacak. Ancak yaz tatili nedeniyle tartışmalı bazı düzenlemelerin çıkarıldığı teklifin yeni yasama dönemi ile birlikte genişletileceği ifade ediliyor. Paket hazırlanırken gündeme gelen ama eleştiriler üzerine geri çekilen ‘Etki ajanlığı’ düzenlemesinin de yeniden ekleneceği kaydediliyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version