Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kosova Başbakanı Kurti, matematik problemini yanlış çözünce özür diledi

Kosova Başbakanı Kurti, matematik problemini yanlış çözünce özür diledi


Kosova Başbakanı Albin Kurti, Çarşamba günü bir okulun açılışı sırasında matematik problemi çözerken yaptığı hata için öğrencilerden özür diledi. Okulun açılışında tahtadaki matematik sorusunu çözmeye çalışan başbakan cevabı 5 buldu. Fakat sorunun doğru cevabının ‘0’ olması gerekiyordu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başbakan, “Yeni okul binanızdaki sıcak karşılama için teşekkür ederim. Bugünkü sevinciniz okul sıralarını özlememe neden oldu. Ancak şunu söylemeliyim ki iyi ki şimdi öğrenci değilim, çünkü geçer not alamazdım.” dedi.

Başbakanın bu paylaşımı, Kosova’nın kuzeydoğusundaki Podujevo’da yeni bir okulun açılışı sırasında bir sınıfın önünde bir matematik denklemini çözerken çekilmiş videosunun viral olmasından sonra geldi. Başbakan soruyu büyük bir özgüvenle çözmüş fakat küçük bir hata sonucu cevabı 0 yerine 5 bulmuştu.

Hatasını kabul eden Kurti, “Eğer biraz daha düşünseydim doğru cevabın x=0 olduğunu fark ederdim ama bu durumda tebeşiri elime alıp sınıfınızdaki tahtaya yazmaya cesaret edebileceğimi sanmıyorum. Özür dilerim. Bu denklemin çözümü, sizin de başbakanınızdan daha iyi bildiğiniz gibi, x=0’dır.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version