Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız çocuklarının davası başladı: 20 bin çocuk terör soruşturması geçirdi

Kız çocuklarının davası başladı: 20 bin çocuk terör soruşturması geçirdi


İstanbul’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 4 ay önce gözaltına alınan, aralarında lise öğrencisi 15 kız çocuğunun bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı dava bugün başladı.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak kız çocuklarının davasını izlemek üzere Çağlayan Adalet Sarayı’na giden DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, adliyenin önünde yaptığı açıklamada, “Çağlayan Adalet Sarayı’dayız ama adil işler olmuyor memlekette. İstanbul 24. ACM’de 13-17 yaşındaki 15 kız çocuğu yargılanacak bugün. Çocuklara yönelik bu muamele yeni değil. 2015-2024 yıllar arasında 20 bine yakın çocuk terör soruşturması geçirdi. Bu skandal bir sayı.” dedi.

Serbest Görüş:

Çocukların sabahın beşinde evlerinden polis zoruyla alındığını belirten Gergerlioğlu, “Ayrı ayrı arabalara bindirildiler. Yakınlarına ayrı ayrı hakaret edildi. Bilgi amaçlı denildi fakat bu bir gözaltıydı. Doktor raporu alındı ve ardından Üsküdar Çocuk Şube’ye götürüldü. Orada 16 saat boyunca aç bekletildiler. Yemek verilmedi ve avukatlarıyla görüştürülmediler. Psikolog eşliğinde ifade alınması gerekirken bazılarından alınmadı. Birçok hak ihlali gerçekleşti. Burada çok suçlar işlendi. Savcı Bilal Çelik de hukuksuz birçok karar verdi ve en sonunda çocukların polis zoruyla getirilmesine karar verildi. Bütün bunlar çocuklarda çok ağır travmalara yok açacak hadiselerdir.” diye konuştu.

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 15 kız çocuğu ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 41 kişi, 5 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra 7 Mayıs 2024’te gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı.

Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen 15 çocuk, 16 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi. Birbirleriyle konuşması dahi yasaklanan çocuklar bir polis memuru tarafından kan kusturmakla tehdit edildi.

Üç ay telefonları dinlenen ve takip edilen öğrenciler, çocuklar ve ebeveynleri hakkında “120 terör eylemi” tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 Temmuz 2024’te kabul edilen iddianamede “Akören Kamp Evi Sonrası – Marmara Park AVM – Bowling Programı”, “R.B. G.’nin, N.E.’nin ve A.G.’nin Evine Gitmesi” terör eylemi olarak yazıldı.

Savcı çocukları, öğrenci evinde kalmak, bovling oynamaya gitmek, Marmara AVM-Perla Vista AVM’de buluşmak, Yemek Sepeti’nden sipariş vermek, sinemaya gitmek, parkta buluşup piknik yapmak, yurt dışı gezisi organize etmekle suçladı. Savcının temel iddiası, üniversite öğrencisi 12 genç kızın İstanbul’daki 4 farklı evde gönüllü olarak İngilizce dersi ve dini dersler vermesi, ebeveynlerin de çocuklarını bu aktivitelere göndermesine dayanıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version