Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız çocukları davası: Telegram’da dini konuları da konuştunuz mu?

Kız çocukları davası: Telegram’da dini konuları da konuştunuz mu?


İstanbul’da Gülen cemaatine yönelik soruşturmalar kapsamında 4 ay önce gözaltına alınan aralarında lise öğrencisi 15 lise öğrencisinin de bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı davanın bugün görülen dördüncü duruşmasında 14 ile 17 yaş arasındaki kız çocukları tanık olarak dinlendi.

SADECE DERS Mİ ÇALIŞTINIZ  YOKSA DİNİ KONULARI DA KONUŞTUNUZ MU?

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin heyeti 17 yaşındaki bir çocuğa katıldığı iftar programının yanı sıra sosyal medya platformalarından arkadaşlarıyla yaptıkları konuşmaları sordu. “Telegramdan sadece derslerinizi mi konuştunuz yoksa dini konuşları da konuştunuz mu?” dedi.

ÇOCUKLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Kronos’un edindiği bilgilere göre, mahkeme heyeti, 14 yaşındaki çocuğa da yine yaptıkları dersleri ve katıldıkları dini sohbetleri sordu. Çocukların duruşma boyunca maruz kaldıkları stres nedeniyle zaman zaman ağladıkları öğrenildi.

Kız çocuklarının davası başladı: 20 bin çocuk terör soruşturması geçirdi

Kurşunlu tehditler mi, bowling oynayan kız öğrenciler mi daha tehlikeli?

‘Hakim rahatsız olmuş’: Gergerlioğlu mahkeme salonundan çıkarıldı

Lise öğrencisi, 16 yaşındaki kız çocuğuna ‘terör’ soruşturması

‘Kıldığım namazların bir gün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim’

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI NEDİR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 15 kız çocuğu ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 41 kişi, 5 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra 7 Mayıs 2024’te gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı.

Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen 15 çocuk, 16 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi. Birbirleriyle konuşması dahi yasaklanan çocuklar bir polis memuru tarafından kan kusturmakla tehdit edildi.

Üç ay telefonları dinlenen ve takip edilen öğrenciler, çocuklar ve ebeveynleri hakkında “120 terör eylemi” tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 Temmuz 2024’te kabul edilen iddianamede “Akören Kamp Evi Sonrası – Marmara Park AVM – Bowling Programı”, “R.B. G.’nin, N.E.’nin ve A.G.’nin Evine Gitmesi” terör eylemi olarak yazıldı.

Savcı çocukları, öğrenci evinde kalmak, bovling oynamaya gitmek, Marmara AVM-Perla Vista AVM’de buluşmak, Yemek Sepeti’nden sipariş vermek, sinemaya gitmek, parkta buluşup piknik yapmak, yurt dışı gezisi organize etmekle suçladı. Savcının temel iddiası, üniversite öğrencisi 12 genç kızın İstanbul’daki 4 farklı evde gönüllü olarak İngilizce dersi ve dini dersler vermesi, ebeveynlerin de çocuklarını bu aktivitelere göndermesine dayanıyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version