Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI | Tanık da o iddiayı yalanladı; kız çocuklarına kumpas mı kuruldu?

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI | Tanık da o iddiayı yalanladı; kız çocuklarına kumpas mı kuruldu?


Çağlayan Adliyesi’nde liseli kız çocuklarının ‘terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla yargılandığı davanın avukatlarından Lale Demirkazan, duruşmadaki son durumla ilgili iki önemli paylaşımda bulundu. Demirkazan’ın aktardığı son bilgiye göre çocuklara yöneltilen suçlamalardan biri Fethullah Gülen’in videolarının izletilmek istendiğiydi. Bu suçlamanın dayandırıldığı ‘tanık’ mahkemede dinlendi. Ancak kendisinin böyle bir olaya şahit olmadığını, kızlara böyle bir telkinde bulunulduğunu da duymadığını söyledi. Dolayısıyla savcılığın iddiası da çöp oldu! Lale Demirkazan, konuyla ilgili paylaşımında, “Yani, tutuklanmamak için öyle dediği ya da dedirtildiği anlaşıldı.” dedi.

‘Tanık’ olarak dinlenen öğrencinin de savcılığın kendisine dayandırdığı iddiayı yalanlaması, “Emniyet ve savcılık liseli kız çocuklarına ‘kumpas’ mı kurdu?” sorusunu akıllara getirdi…

Lale Demirkazan’ın davanın konusuyla ilgili ilk paylaşımı şöyle: “Konuyu net bir şekilde anlamak isteyenlere açıklama: Bu davada yargılanan çocuklar genel olarak Devlet üniversitelerinde ve/ya özel üniversitelerde tam burslu bilgisayar mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, hukuk, temel fen bilimleri öğrencileri ile özel ders öğretmenleri ve eğitim koçları. Suçlama; “sınavlara hazırlanırken çalışma kampları yapmak, kazandıktan sonra okullarına yakın öğrenci evleri tutmak”. Asıl suçları (!) ise, KHKlı veya örgüt soruşturması geçirmiş ebeveynlerin çocukları olmak. Yani, hukuksuzca süründürdükleri ana-babaların çocuklarının başarılı olmasına tahammül edemiyorlar.”

Lale Demirkazan’ın açıklamasına göre çocuklara yöneltilen eylemlerin TCK’da karşılığı yok! Zira TCK’da ‘birlikte sinemaya gitmek ya da birlikte ders çalışmak’ suçu yok! Savcılık ‘suç olmayan’ eylemlerden ‘terör örgütü üyeliği’ çıkarmaya çalışıyor.

Soruşturma aşamasında sanıklardan bir öğrencinin diğer öğrencilere Fethullah Gülen videosu izlemelerini tavsiye ettiği yönünde beyanda bulunan bir itirafçı öğrenci, dün mahkeme huzurunda böyle bir şey duymadığını söyledi. Hatta, evi de sahibinden. com’dan ilk olarak kendisinin… https://t.co/vXYVZN4cAU

— Lale Demirkazan 🌱🖖 (@OrionEmpress) September 26, 2024

Lale Demirkazan’ın konuyla ilgili ikinci paylaşımı ise ‘liseli kız çocuklarına Fethullah Gülen’in sohbetlerinin dinletilmek istendiği’ iddiası üzerine… Demirkazan şunları yazdı: “Soruşturma aşamasında sanıklardan bir öğrencinin diğer öğrencilere Fethullah Gülen videosu izlemelerini tavsiye ettiği yönünde beyanda bulunan bir itirafçı öğrenci, dün mahkeme huzurunda böyle bir şey duymadığını söyledi. Hatta, evi de sahibinden.com’dan ilk olarak kendisinin tuttuğunu, kira sözleşmesinin babasının üzerine yapıldığını, diğer kiracı öğrencileri sosyal medyadan bulduğunu da anlattı. Yani, tutuklanmamak için öyle dediği ya da dedirtildiği anlaşıldı.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version