Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız Çocukları Davası: Mahkeme parkinson hastası Aysu Bayram’ı tahliye etmedi

Kız Çocukları Davası: Mahkeme parkinson hastası Aysu Bayram’ı tahliye etmedi


Kamuoyunda Kız Çocukları Davası olarak bilinen ve aralarında 15 lise öğrencisinin de bulunduğu 19’u tutuklu 41 kişinin yargılandığı davada ara karar açıklandı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, 11 kişinin tahliyesine karar verirken karaciğer nakli yapılan, Parkinson hastası ev hanımı Aysu Bayram’ı tahliye etmedi.

KIZI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kronos’tan Sevin Özarslan’ın haberine göre Aysu Bayram davada, yaşları 19, 15 ve 16 olan üç kızıyla birlikte yargılanıyordu. Annesi Aysu Bayram’ın ‘tutukluluğuna devam’ kararını duyan 16 yaşındaki kızı baygınlık geçirdi.

2 YIL ÖNCE KARACİĞER NAKLİ İLE HAYATA TUTUNMUŞTU

Kısa süre önce parkinson teşhisi konulan Aysu Bayram’ın 2 sene önce de oğlundan karaciğer nakli yapılarak hayata tutunduğu belirtildi.

ÇOCUKLARA FİZİKİ VE TEKNİK TAKİP YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla aralarında 15 kız çocuğu ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 41 kişi, 5 ay süren teknik ve fiziki takipten sonra 7 Mayıs 2024’te gözaltına alındı, 29 kişi tutuklandı.

KAN KUSTURMAKLA TEHDİT EDİLMİŞLERDİ

Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen 15 çocuk, 16 saat boyunca avukatlarıyla görüştürülmedi. Birbirleriyle konuşması dahi yasaklanan çocuklar bir polis memuru tarafından kan kusturmakla tehdit edildi.

AVM’YE GİTMEK, BOWLİNG OYNAMAK TERÖR EYLEMİ SAYILMIŞTI

Üç ay telefonları dinlenen ve takip edilen öğrenciler, çocuklar ve ebeveynleri hakkında “120 terör eylemi” tespit edildiği iddia edildi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 Temmuz 2024’te kabul edilen iddianamede “Akören Kamp Evi Sonrası – Marmara Park AVM – Bowling Programı”, “R.B. G.’nin, N.E.’nin ve A.G.’nin Evine Gitmesi” terör eylemi olarak yazıldı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version