Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız Çocukları Davası için Adalet Bakanı’na yazılan açık mektuba AB’den destek geldi

Kız Çocukları Davası için Adalet Bakanı’na yazılan açık mektuba AB’den destek geldi


Uluslararası insan hakları örgütleri ve hukukçulardan oluşan bir koalisyon; 23 Eylül Kız Çocukları Davası ile ilgii Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a açık mektup yazdı. Avrupa Parlamentosu Üyesi, Dış İlişkiler Komitesi, Kadın Hakları Komitesi ve Çocuk Hakları Komitesi Üyesi, AB Liberal Grup Dış İlişkiler Koordinatörü Hilde Vautmans da açık mektuba destek verdi.

Mektupta, ‘yasal faaliyetlerin terör suçu olmadığı’ belirtildi. Türkiye’de yasaların ‘geniş’ şekilde yorumlanmasının insanların ‘keyfi’ olarak tutuklanmasına yol açtığı, ‘terör’ suçlamasıyla yargılanmasına neden olduğu aktarıldı.

Koalisyon, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a hitaben kaleme aldıkları açık mektupta, özellikle çocukları ve üniversite öğrencilerini hedef alan keyfi toplu gözaltılara dikkat çekti ve terörle mücadele yasalarının sosyal aktiviteler ve eğitim faaliyetlerini suç haline getirmek için silah olarak kullanıldığı belirtti.

İmzacılar arasında Hilde Vautmans’un ek olarak KU Leuven (Prof. Dr. Ides Nicaise) ve Lincoln Üniversitesi (Dr. Chloë Gilgan) gibi dünyaca bilinen üniversiterden akademisyenler, EU Reporter genel yayın yönetmeni Colin Stevens, eski AB Parlamentosu üyesi Prof. Dr. Dietmar Köster, insan hakları aktivisti Simone Susskind, Uluslararası Halkın Avukatları Derneğinden Prof. Stuart Russell, VSAdvocaten’den Johan Heymans ve Robert F. Kennedy İnsan Hakları Kurumu’ndan Angelita Baeyens bulunuyor.

KIZ ÇOCUKLARI DAVASI | İnsan hakları örgütlerinden Adalet Bakanı’na açık mektup: “Yasal faaliyetler terör suçu değildir!”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version