Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız çocukları davası: Herkesi bu duruşmayı izlemeye davet ediyorum

Kız çocukları davası: Herkesi bu duruşmayı izlemeye davet ediyorum


İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Eylül Pazartesi günü utanç verici bir davaya ev sahipliği yapacak.

Davada yargılanan çocuklardan birinin de avukatı olan Hatice Yıldız, vatandaşları 23 Eylül Pazartesi günü yapılacak duruşmaya davet etti:

“23 Eylül pazartesi günü İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak olan bana göre “Nefes dahi almayın” davasının duruşması için bu ülkede adalet talebi olan herkesi duruşmayı izlemeye davet ediyorum.

İçlerinde tutuklu bir müvekkilimin de olduğu, bu ülkenin evladı kız çocuklarının nasıl akıllara ziyan iddialarla silahlı terör örgütü üyesi diye suçlandıklarını buyrun gözlerinizle görün. Aileleri bu süreçte işlem görmüş çocukların, kendilerini tecrit eden toplum karşısında birbirleri ile dertleşmeleri, yemek yemeleri , sinemaya gitmeleri terör faaliyeti kabul edilmiş.

Özetle, savcılık annesi babası işlem görmüş gencecik çocuklara toplumsal tecrit yetmemiş adeta hukuki tecrit talep etmiş.”

Ne olmuştu?

7 Mayıs’ta İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde düzenlenen operasyonda yaşları 13 ila 17 arasında değişen 15 kız çocuğunun gözaltına alınması büyük bir tartışma başlatmıştı.

Zorla gözaltı

Operasyon sırasında, evler zorla aranmış, çocuklar, ailelerinin ve avukatlarının itirazlarına rağmen güç kullanılarak polis araçlarına bindirilip gözaltına alınmıştı.

Aileleri aleyhine ifade vermeye zorlandılar

Aileleri ve avukatları olmaksızın polis merkezine götürülen 18 yaşından küçük 15 kız çocuğu burada baskı ve tehditle aileleri aleyhine ifade vermeye zorlanmış, gözaltında tutuldukları 16 saat boyunca aileleri ve avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmemişti.

Bowling oynamak

Kız çocuklarına yöneltilen suçlamalar ise şöyle: Bowling oynamak, sinemaya gitmek, Risale-i Nur sohbetlerini dinlemek, iftar daveti vermek, dua paylaşmak, altın günü düzenlemek, KHK’lılardan alışveriş yapmak.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version