Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kız çocukları davası: “Arefe günü 1.000 ihlas okunmasını kim istedi?”

Kız çocukları davası: “Arefe günü 1.000 ihlas okunmasını kim istedi?”


Liseli kız çocuklarının ‘terör’den yargılandığı davanın 3. duruşması görülüyor. Duruşmada ‘sanık’ olan kız çocuklarından biri ‘neden namaz kıldığının sorulması üzerine savunmasında, “Kıldığım namazların birgün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim.” ifadesini kullandı.

Bazı sanıkların avukatı olan Hatice Yıldız, bugünkü duruşmada yaşananlarla ilgili şu paylaşımlarda bulundu: “#Kızçocukları davası 3. günde de devam ediyor. Tutuksuz sanıklar dinlenmeye devam ediyor. Hâlâ silahlı örgüt eylemine rastlamadık. Dikkat çekici olan bir husus da çocukların derslerinde çok başarılı olmaları. Yargılamanın 3. günü sanıkların savunmaları bitmek üzere. 3 gündür en çok kullanılan kelime, Kuran, namaz, cüz. Dosyadaki tek gerekçe EP den yararlanmış 2 kişinin beyanına göre sanıklardan birinin F. Gülen videolarını izlemelerini tavsiye ettiği iddiası. Dosyada bundan başka bir eylem yok. 19 tutuklu 41 sanık var. “Kıldığım namazların birgün önüme terör suçu olarak çıkacağını düşünmedim.” Bu ifade Segbis kaydına girdi 2024 Türkiye’sinde.”

Bugünkü duruşmadan sorulan diğer sorulardan bazıları şöyle;

Arefe günü 1.000 ihlas okunmasını kim istedi?

Fitre ve sadaka mesajlarını niye paylaştınız?

Bowling oynamaya kimle gittiniz?

Bowling ücretini kim ödedi?

Kaldığınız evi kim tuttu?

Yurtdışına niye gidecektiniz?

Ne olmuştu?

7 Mayıs’ta İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde düzenlenen operasyonda yaşları 13 ila 17 arasında değişen 15 kız çocuğunun gözaltına alınması büyük bir tartışma başlatmıştı.

Zorla gözaltı

Operasyon sırasında, evler zorla aranmış, çocuklar, ailelerinin ve avukatlarının itirazlarına rağmen güç kullanılarak polis araçlarına bindirilip gözaltına alınmıştı.

Aileleri aleyhine ifade vermeye zorlandılar

Aileleri ve avukatları olmaksızın polis merkezine götürülen 18 yaşından küçük 15 kız çocuğu burada baskı ve tehditle aileleri aleyhine ifade vermeye zorlanmış, gözaltında tutuldukları 16 saat boyunca aileleri ve avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmemişti.

Bowling oynamak

Kız çocuklarına yöneltilen suçlamalar ise şöyle: Bowling oynamak, sinemaya gitmek, Risale-i Nur sohbetlerini dinlemek, iftar daveti vermek, dua paylaşmak, altın günü düzenlemek, KHK’lılardan alışveriş yapmak.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version