Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kırşehir Cezaevi’nde ihlallere karşı eylem


KIRŞEHİR – Kırşehir Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı eylem başlattıklarını duyuran tutsak Necdet Öztürk, gardiyanların tutsaklara saldırmak için hazırlık yaptığını kaydetti. 

Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde (YGC)  tutulan Necdet Öztürk, cezaevinde uygulanan ihlalleri Dîlok’ta yaşayan ailesine haftalık telefon görüşmesinde aktardı. 

 

Tutsakların yan yana getirilme ve beraber atölyeye çıkma talebiyle Pazartesi günü eylem başlattıklarını belirten Öztürk, “Ses çıkarma ve slogan atma eylemimiz devam ediyor. Gardiyanlar ise bizlere saldırmak için hazırlık yapıyor. Buna karşı herkesin dışarıda sesimizi duyurması lazım” dedi. Cezaevinde her geçen gün hak ihlallerinin arttığına işaret eden Öztürk, hastane ve revir sevklerinde de sorunlar yaşadıklarını ifade etti. 

 

Öztürk, “Askerler ağız içi arama dayatıyor. Bu insanlık dışı uygulamayı kabul etmiyoruz. Yaşadığımız hak ihlalleri her geçen gün artıyor. Kamuoyu yeterli tepkiyi göstermezsem gardiyanlar saldıracaklar. Saldırı sonucu yaşanacak bir olumsuzluktan cezaevi müdürü ve savcısı sorumludur. Cezaevinde birçok sorun var. Bizi tehdit ediyorlar. Adli tutukluları bize yakın yerlere yerleştirmişler. Onlar üzerinden bizi tehdit ediyorlar. Adli tutuklulara bize hakaret etmesi için telkinde bulunuyorlar. Eyleme başladığımızdan bu yana henüz bir saldırıda bulunmadılar. Telefon görüşmesinin gününün geçmesini bekliyorlar. Bugünden sonra saldırmalarını bekliyoruz” dedi.   

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version