Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Keir Starmer Washington’da; Ukrayna’nın Rusya’yı vurma talebi konuşulacak

Keir Starmer Washington’da; Ukrayna’nın Rusya’yı vurma talebi konuşulacak


SAUL LOEB / AFP

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden Washington’da bir araya geliyor. İki lider, Kiev’in Batı’nın sağladığı uzun menzilli füzeleri Rusya’ya karşı kullanmasına izin verip vermeme konusunu görüşecek.

Başbakan Keir Starmer’ın Başkan Joe Biden’ı ziyaretinde Ukrayna’nın durumu konuşulacak. Kiev ve Londra, verilen uzun menzilli silahların Rusya’ya karşı kullanılmasına izin verilmesini istiyor.

Moskova ise, böyle bir izin verilmesinin NATO’nun Moskova ile “savaşta olduğu” anlamına geleceği uyarısını yaptı.

İngiliz medyası, nükleer bir çatışmayı provoke etmekten çekinen Biden’ın Ukrayna’nın ABD yapımı füzeleri kullanmasına izin vermeyeceğini ancak İngiliz ve Fransız füzelerini konuşlandırmasına izin vermeye hazır olduğunu yazdı.

Putin’in uyarısına yanıt veren Starmer, kendisiyle birlikte seyahat eden İngiliz medyasına, “Bu çatışmayı Rusya başlattı. Rusya Ukrayna’yı yasadışı olarak işgal etti. Rusya bu çatışmayı derhal sona erdirebilir.” dedi.

Artan gerilimin bir işareti olarak, Rusya 6 İngiliz diplomatın akreditasyonunun geri çekildiğini duyurdu ve onları casusluk yapmakla suçladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version