Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadın cinayeti: Ugandalı Olimpiyat sporcusu, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü

Kadın cinayeti: Ugandalı Olimpiyat sporcusu, erkek arkadaşı tarafından öldürüldü


Ugandalı Olimpiyat koşucusu 33 yaşındaki Rebecca Cheptegei, erkek arkadaşı tarafından vahşice öldürüldü.

Ugandalı Olimpiyat sporcusu Rebecca Cheptegei, Pazar günü erkek arkadaşı tarafından uğradığı saldırının ardından kaldırıldığı Kenya’daki bir hastanede hayatını kaybetti.

Polis tarafından aktarılana göre, yaşanan bir tartışmanın ardından Cheptegei’nin erkek arkadaşı Dickson Ndiema bir bidon benzini Cheptegei’nin üzerine dökerek ateşe verdi. Cheptegei hastaneye kaldırıldığında vücudunun yüzde 80’i yanmıştı. Katil Ndiema da vücudunda oluşan yanıklar nedeniyle hastanede tedavi görüyor.

Uganda Olimpiyat Komitesi Başkanı Donald Rukare, X’te yaptığı bir paylaşımda, “Olimpiyat sporcumuz Rebecca Cheptegei’nin erkek arkadaşı tarafından uğradığı vahşi bir saldırının ardından üzücü bir şekilde vefat ettiğini öğrendik. Nazik ruhu huzur içinde yatsın ve kadına yönelik şiddeti şiddetle kınıyoruz. Bu, büyük bir sporcunun kaybına yol açan korkakça ve anlamsız bir eylemdi. Onun mirası yaşamaya devam edecektir.” dedi.

Cheptegei geçtiğimiz ay Paris Olimpiyatlarında maratonu 44’üncü sırada bitirdi ve geçen yıl Budapeşte’de düzenlenen dünya şampiyonasında da 14’üncü oldu. 2022 yılında Tayland’da düzenlenen Dünya Dağ ve Patika Koşuları Şampiyonası’nda birinci olmuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version