Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Jahrein ‘müstehcenlik’ suçlamasıyla gözaltına alındı

Jahrein ‘müstehcenlik’ suçlamasıyla gözaltına alındı


Antalya Emniyet Müdürlüğü, Janrein ismiyle bilinen sosyal medya yayıncısı Ahmet Sonuç’un gözaltına alındığını duyurdu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, Sonuç’a yönelik suçlamanın “müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar” olduğu ifade edildi.

Açıklama şöyle:

“MÜSTEHCEN İÇERİKLİ KONUŞMALAR”
“Bazı basın/yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı adı ve ‘Pungent 666’ rumuzu ile yöneticisi olduğu ‘İncel sohbet odası’ başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür.

Serbest Görüş:

Bahse konu konuşmalar incelendiğinde, ‘Rockerpuck_Evil’ kullanıcı isimli ‘Pungent 666’ rumuzlu X hesabı kullanıcısının (E.K.) isimli şahıs olduğu TESPİT EDİLMİŞTİR.

Ayrıca ‘JAHREİN’ isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde “Jahrein” isimli/rumuzlu kullanıcının (A.S.) isimli şahıs olduğu TESPİT EDİLMİŞTİR.

(E.K.) ve (A.S.) isimli şahıslar 12.09.2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından GÖZALTINA ALINARAK haklarında; Türk Ceza Kanunu’nun 226. Maddesi’ne göre MÜSTEHCENLİK suçundan İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

DEMİRTAŞ’IN ANNESİNE KÜFÜR, KILIÇDAROĞLU’NA HAKARET ETMİŞTİ
Ahmet Sonuç, CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmiş ve tazminata mahkum olmuş, ayrıca 7 yıldan fazla bir süredir cezaevinde tutuklu bulunan Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın annesine küfür edip daha sonrada özür dilemişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version