Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de kitlesel işçi buluşması: Asla teslim olmayacağız


İZMİR – Büyük işçi buluşmasında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaşanan işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığının nedeninin AKP’nin sınıfsal tercihleri olduğunu vurgulayarak, bunun karşısında dimdik duracaklarının mesajını verdi. 

 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temcilciliği, “Gelirde adalet, vergide adalet” şiarıyla Ege Bölgesi İşçi Buluşması’nı İzmir Konak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdi. Buluşma alanına “Yeter artık geçinemiyoruz. Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz” pankartı açılırken, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay ile yüzlerce işçi katıldı. 

 

Buluşmada konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yaşanan işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığının nedeninin AKP’nin tercihleri olduğunu vurguladı. Yoksuldan alıp zengine veren düzenden hesap sormak için yan yana geldiklerini belirten Çerkezoğlu, “Bizleri asgari ücrete mahkum edenlerden, milyonlarca emekliyi 12 bin 500 lirayla yaşamaya mahkum edenlerden hesap sormak için bir aradayız. Sendikalaşmanın önüne binbir koyanlardan hesap sormak için bir aradayız.  Emekli olmayı zorlaştıranlardan hesap sormak için bir aradayız. Kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza göz dikenlere dur demek için bir aradayız. Evine ekmek götüremeyenler olarak bir aradayız. Ankara’da sarayda oturanlar bu meydanı görsün” dedi. 

 

‘ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ’

 

“Kaşıkla verdiklerini kepçeyle alan vergi sistemini değiştirmek için mücadele veriyoruz” diyen Çerkezoğlu, enflasyonun nedeninin ücretler değil şirketlerin açgözlülüğü olduğunun altını çizdi. Sistemin kendisinin her gün adaletsizlik ürettiğini kaydeden Çerkezoğlu, “Tasarruf tedbirleri var, kazanılmış haklarımızın elimizden alınması var, belediyelerin, belediye şirketlerine haciz getirmek var. Bütün bunlar iktidarın bütün politikaları sermayenin talepleri çünkü sermaye doymuyor. Aşırı kara doymuyor, sınırsız sömürüye doymuyor. İşçileri sendikasız, sigortasız çalıştırma isteğinden vazgeçmiyor. Patronlar istiyor ki istediğim zaman çalıştırayım istediğim zaman kapıya koyayım.  85 milyon çalışacak onlar zengin edecek ve bu düzen böyle devam edecek diyorlar. İktidar 22 yıldır bu politikaları hayata geçiriyor. 1 adım geri atmak yok. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu girişimlerinizin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Haklarımıza uzanan elleri kırmaya söz veriyoruz. Asla teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

 

Gelirde adaletin sağlanması için asgari ücretin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Çerkezoğlu, “Bu adaletsizlik vergi sistemine son verilmesini istiyoruz. Ülkenin maliye bakanı çıkıyor ‘vergide adaleti sağlayacağız’ diyor. Vergide adaleti sağlamak istiyorsanız etrafınıza bakın. O kar rekorları kıran şirketlere bakın. KKM’den milyonlar kazananlara bakın. Çekin elinizi cebimizden, soframızdan. Vergide adaleti mutlaka ama mutlaka kazanacağız” diye konuştu. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version