Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de çocuğa cinsel taciz


İZMİR – Torbalı ilçesinde 3 yaşındaki çocuk babasının birlikte yaşadığı kadın tarafından cinsel tacize maruz kaldı. Çocuğun ifadeleri doğrultusunda kadın hakkında iddianame hazırlandı. 

 

İzmir Torbalı’da üç yaşındaki bir çocuğa S.H. isimli kadın tarafından tacizde bulunuldu. Olay üzerine Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından iddianame hazırlandı. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi’nde dinlenen çocuk, babasının birlikte yaşadığı kadın tarafından tacize uğradığını anlattı. Çocuk ifadesinde “Olay babamın çiftliğinde yaşandı. Babam da gördü ve ‘yapma’ dedi. S.H. kıyafetlerimi çıkarttı, kalem kullandı” dedi. Ayrıca 3 yaşında L.K., babasının teknesinde de yine benzer şekilde S.H.’nin cinsel istismarına maruz kaldığını anlattı. 

 

Hazırlanan adli görüşme raporunda, çocuğun sözel yetisinin iyi düzeyde olduğu, gerçek-yalan ayrımını yapabildiği vurgulandı. Çocuğun doğruları söylediği belirtilerek, “Mağdur, yaşadığı olayı açık, anlaşılır, samimi ve nesnel şekilde anlatmıştır” denildi.  

 

ANLATILAR TUTARLI BULUNDU

 

S.H. isimli kadın ise ifadesinde çocuğun babası ile nişanlı oldukları, çocuk ile hiç yalnız kalmadıklarını ve suçlamaları reddettiğini söyledi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede ise çocuğun anlatımının tutarlı olduğuna dair rapor hazırlandığı, çocuğun bakıcısının tanık beyanının bulunduğu belirtilerek kamu davası açılması için yeterli delil ve şüphe olduğuna vurgu yapıldı. 

 

İddianamede, S.H.’nin “sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan cezalandırılması istendi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version