Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’den Lübnan’a siber saldırı: 9 ölü binlerce yaralı


HABER MERKEZİ –  Lübnan’da çağrı cihazları patlamalarında 9 kişi hayatını kaybetti 2 bin 800’den fazla kişi yaralandı. Saldırıdan İsrail sorumlu tutuluyor. 

 

Lübnan’da Hizbullah’ın getirttiği seyyar çağrı cihazlarının patlaması sonucu 2 bin 800’den fazla kişi yaralandı 9 kişi hayatını kaybetti. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el Ebyad, ülke çapında meydana gelen patlamaların en az 8 kişiyi öldürdüğünü, 2 bin 800’den fazla kişiyi yaraladığını, 200 yaralının durumunun kritik olduğunu açıkladı. 

 

SURİYE’DE EN AZ 7 ÖLÜ

 

Suriye’den de çağrı cihazları patlamalarının en az 7 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

 

RESMİ AÇIKLAMALAR

 

Lübnan resmi haber ajansı NNA, Lübnan Sağlık Bakanı Ebyad ve Lübnan Enformasyon Bakanı Ziyad Mekari, öldürücü patlamalardan İsrail’in siber saldırısını sorumlu tuttu. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, patlamaların “İsrail’in savaşı Lübnan’a doğru geniş çapta yayma tehditleri” eşliğinde gerçekleştiğini ve “İsrail’in tehlikeli ve kasıtlı tırmandırması” olduğunu söyledi.

 

İRANLI BÜYÜKELÇİ HASTANEDE 

 

İran’ın haber ajansları, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mücteba Emani’nin de çağrı cihazlarının patlaması sonucu yaralandığını duyurdu. Yarı resmi Fars haber ajansı, bir kaynağın “Amani’nin yüzeysel bir yaralanması var ve şu anda bir hastanede gözlem altında” dediğini aktardı.

Yerel haber sitelerinde yer alan bilgilere göre hastaneler dolup taştı. Tüm sağlık çalışanları görev başına çağrılırken, halka kan verme çağrısı yapıldı. 

 

İSRAİL ACİL TOPLANTI İSTEDİ

 

Saldırıya dair İsrail’den henüz bir açıklama gelmezken Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Lübnan’daki patlamaların ardından İsrail hükümetinin “acil toplantı” istediği belirtildi.

 

ABD SAVUNMA BAKANI İSRAİL’E GİDECEK

 

ABD’nin “Axios” haber platformu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in 22-23 Eylül’de İsrail’i ziyaret etmesinin beklendiğini aktardı. Adı açıklanmayan İsrailli ve ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, Austin’in İsrail ziyaretinde gündemin Hizbullah ile yaşanan gerilim olduğu belirtildi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version