Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail’den Lübnan’a kara hareketi sinyali


HABER MERKEZİ – İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına dair açıklama yapan Netenyahu Lübnan’lı sivillerin sınır bölgesini terk etmesini isterken, İsrail Ordusu da kara harekatına hazır olduklarını belirtti. 

 

İsrail’in dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan’a yönelik bombardımanında yaşamını yitirenlere dair bilanço açıklandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı Pazartesi günkü saldırılarda 58’i kadın, 35’i çocuk 492 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırılarda bin 645 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.

 

AMBULANSLAR HEDEF ALINDI

 

Saldırılar nedeniyle güneyde yaşanan yurttaşlar daha kuzeyde yer alan Lübnan’ın başkenti Beyrut’a doğru yola çıktı. Yoğunluk nedeniyle bölgede trafik durma noktasına geldi. 

Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırılarda sağlık tesisleri ve ambulansların da hedef alındığını söyledi. Lübnan’ın büyük bölümünde okullara ara verilirken evlerinden olanların ise ülkenin kuzeyindeki boş binalara yerleştirilmesi için çalışmaları başlatıldı. 

 

NETENYAHU: ZARAR GÖRMEDEN GİDİN

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise sınır bölgesinde yaşayanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulundu. Lübnanlılara çağrı yapan Netanyahu, “Bu uyarıyı ciddiye alın. Lütfen şimdi zarar görmeden gidin. Operasyonumuz tamamlandığında evlerinize güvenle dönebileceksiniz” dedi.

 

KARA HAREKATI 

 

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari de yaptığı açıklamada Pazartesi günü Hizbullah’a ait bin 600 hedefin vurulduğunu söyledi. Açıklamasında Hizbullah’ı İsrail sınırından uzaklaştırmak için “gereken her şeyi” yapacaklarını söyleyen İsrail ordusunun sözcüsü Hagari de İsrail’in gerekirse bir kara harekâtına hazır olduğunu ifade etti.

 

İsrail saldırılarında çok sayıda bina yıkıldı, enkaz altında kalanları arama çalışmaları sürüyor.

 

ÇİN’DEN LÜBNAN’A DESTEK

 

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, New York’ta Lübnanlı mevkidaşı ile görüşmesi sırasında “İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını” kınadı, Lübnan’a desteğini ifade etti. Bakan Vang, “Bölgedeki gelişmeleri, özellikle de iletişim cihazlarında yaşanan patlamaları yakından izliyoruz. Sivillere yönelik saldırıların karşısındayız” dedi.

 

ÇAĞRI CİHAZLARI ÜZERİNDEN SALDIRI

 

Geçen hafta çağrı cihazı ve telsizlerin uzaktan eş zamanlı patlatılması sonucu 39 kişi ölmüş, 3 binden fazlası da yaralanmıştı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version