Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail yine sivillerin sığındığı okulu vurdu: 7 ölü


HABER MERKEZİ – İsrail’in Şatı Mülteci Kampı’ndaki Kefr Kasım Okulu’na düzenlediği saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. 

 

 İsrail’in, Filistin’in Gazze kentindeki Şatı Mülteci Kampı’nda bulunan bir okula düzenlediği saldırıda 7 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yerinden edilen sivillerin sığındığı okula düzenlenen hava saldırısında yaralananların olduğu da aktarıldı.

 

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, savaş uçaklarının kamptaki Kefr Kasım Okulu’na saldırı düzenlediğini açıkladı. Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nin verilerine göre, İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana saldırı düzenlediği sığınma merkezi sayısı 182’ye ulaştı.

 

2’Sİ ÇOCUK 5 YARALI

 

Öte yandan Batı Şeria’nın Nablus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2’si çocuk 5 Filistinli yaralandı. Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan 5 kişiye ilk müdahalenin yapıldığı belirtildi. Yaralılar arasında 13 ve 15 yaşlarındaki 2 çocuğun da bulunduğu aktarıldı. Çocuklardan birinin ayağından vurulduğu ve yaralıların tümünün hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

 

Filistin resmi haber ajansı WAFA, en son İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Gazze ve Han Yunus kentlerinde iki okul ve bir üniversite binasına düzenlediği saldırılarda en az 13 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version