Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ve Hizbullah çatışmaları şiddetlendi


HABER MERKEZİ – İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, gece boyunca karşılıklı saldırılar sürdü. 

 

İsrail’in Lübnan’da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak, Hizbullah üyelerini hedef almasının ardından başlayan karşılıklı çatışmalar şiddetlendi. İsrail’in cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 37’ye yükseldiği belirtilirken, Hizbullah dün gece ve bu sabaha karşı İsrail içinde bir dizi noktaya roket saldırısı düzenledi. İsrail de bu sabah, Lübnan’ı vurdu.

 

Hizbullah’tan yapılan yazılı açıklamada, hem Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma adına, hem de İsrail’in saldırılarına karşılık olarak Fadi-1 ve Fadi-2 tipinde füzelerle Hayfa yakınlarındaki Ramat David isimli hava üssü ve buradaki bir savunma sanayi şirketi merkezinin hedef alındığı belirtildi. Saldırılar sırasında İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kenti ve çevresinde saldırı alarmları çaldı. 

 

FÜZELER İSRAİL’E DÜŞTÜ: 3 YARALI

 

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göreyse, Lübnan’dan İsrail’e doğru gece boyunca 115 kadar füze atıldı. İsrail ordusu, hava savunma sistemlerinin roketlerin çoğunluğunu engellediğini ancak Hayfa yakınlarındaki Kiryat Biraik ve Aşağı Celile bölgesinde yerleşim yerine isabet ettiğini duyurdu. İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Kiryat Bialik bölgesine isabet eden roket nedeniyle 3 kişinin yaralandığını belirtti. Bölgede evlerde ve araçlarda hasar oluştu.

 

LÜBNAN’DA NERELER VURULDU? 

 

İsrail savaş uçakları da Lübnan’ın güney kesimlerindeki birçok bölgeye hava saldırıları düzenledi. Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, gece saldırılarının ardından sabahın erken saatlerinden itibaren Nebatiye kentine bağlı Ayn Kana, Cibaa beldeleri İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu.

 

İsrail, Lübnan’ın güneyindeki sınıra yakın bölgede yer alan Litani Nehri boyunca Ayta Şaab, Hayyam, Curmuk beldelerine hava saldırıları düzenledi. Aynı bölgeler, İsrail topçuları tarafından da gece boyunca bombalandı. Suluki Vadisi çevresi İsrail savaş uçakları tarafından vurulurken eş zamanlı olarak Ramiye beldesine İsrail tarafından ağır otomatik silah atışları yapıldı. Doğu Zotar ve Deyr Suryan beldeleri arasındaki bölge gece saatlerinde İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Güneydeki Nebatiye bölgesinde bulunan Ensar beldesine atılan 3 füze, bölgede büyük sarsıntıya yol açtı. Söz konusu saldırılardaki can kaybı, yaralanma ya da hasara yönelik henüz bilgi verilmedi.

 

BEYRUT’A HAVA SALDIRISI

 

İsrail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3’ü çocuk 7’si kadın 37 kişi ölmüştü. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version