Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail ordusu Gazze’de 6 rehinenin cesedini buldu, Savunma Bakanı ateşkes teklifinin tekrar görüşülmesi için kabineyi toplantıya çağırdı

İsrail ordusu Gazze’de 6 rehinenin cesedini buldu, Savunma Bakanı ateşkes teklifinin tekrar görüşülmesi için kabineyi toplantıya çağırdı


İsrail, Hamas’ın esir tuttuğu 6 rehinenin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

Hamas, rehinelerin, İsrail’in operasyonu sırasında hayatını kaybettiklerini ileri sürdü ama İsrail, rehinelerin İsrail’in yaklaşması üzerine tüneli terk eden Hamas tarafından öldürüldüğünü söylüyor

Beyaz Saray, ölü bulunan rehineler arasında İsrail asıllı Amerikalı Hersh Goldberg-Polin’in de bulunduğunu açıkladı. Polin’in ailesi Demokrat Parti kurultayında konuşarak rehinelerin kurtarılması için çağrı yapmıştı.

İsrail ordusu, altı kişinin kısa bir süre önce öldüğünü ve cesetlerin Refah kentindeki bir tünelde bulunduğunu açıkladı.

Rehine aileleri sokağa çıktı

Aylardır ateşkes yapılması halinde rehinelerin canlı bir şekilde dönebileceğini söyleyen rehine aileleri, haberin ardından protesto düzenledi.

Rehinlerin ölü bulunması İsrail’de kabinede de tartışmaya neden oldu.

Geçen hafta toplanan İsrail savaş kabinesinde görüşülen Gazze barış planında İsrail’in Gazze sınırı Refah Kapısı’ndaki Philadelphi Koridoru’nda İsrail askerlerinin bulunması şartından vazgeçmemesine karar verilmişti.

Barış görüşmelerini tıkayan bu şartı sadece kabinede tek başına veto eden İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, rehinelerin öldürülmesinin ardından diğer rehinelerin sağ kurtarılması için kabineyi tekrar toplanmaya çağırdı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version