Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Lübnan’da yerleşim yerini hedef aldı: 182 ölü, 727 yaralı

İsrail, Lübnan’da yerleşim yerini hedef aldı: 182 ölü, 727 yaralı


İsrail’in Lübnan genelinde düzenlenen saldırılarında en az 182 kişi öldü, 727’den fazla kişi yaralandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda ölenler ve yaralar arasında çocuklar, kadınlar ve sağlık görevlileri olduğunu açıkladı.

İsrail, Lübnan’ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300’den fazla “hedefe” hava saldırıları düzenlendiğini duyurmuştu. Evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanların araçlarla bölgeden ayrılmasının ardından kuzeye giden yollarda yoğun trafik oluştu. Sosyal medyada yer alan görüntülerde başkent Beyrut’a doğru giden yollardaki araç trafiği dikkati çekiyor.

Lübnan resmi ajansı NNA’da yer alan haberde, İsrail’in Lübnan’a sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırıların yol açtığı kayıplara ilişkin bilgiye yer verildi. Habere göre, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki kasaba ve köyleri hedef alan saldırılarında ölenlerin sayısı 182’ye yükseldi, 727 kişi yaralandı.

İsrail ordusu daha sonra Lübnan’ın güneyindeki sivillere, Hizbullah’a ait olduğunu iddia ettiği ev ve binaları boşaltma ve bunlardan uzak durma çağrısı yapmıştı. İsrail, Lübnan’ın güneyi ve doğusunda sabahtan bu yana 300’den fazla “hedefe” hava saldırıları düzenlendiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyi ve doğusuna düzenlediği hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin Lübnan’da “Hizbullah’a ait hedeflere” saldırılar düzenlemesini onayladığı belirtildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version