Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, güvenli bölgeyi vurdu: En az 40 kişi hayatını kaybetti

İsrail, güvenli bölgeyi vurdu: En az 40 kişi hayatını kaybetti


İsrail’in güvenli kabul edilen bölgeye düzenlediği saldırıda en az 40 Filistinli öldü, onlarcası daha yaralandı. Filistinli yetkililer, çadır kampta yerinden edilmiş Gazzelilerin kaldığını belirtirken İsrail, saldırının Hamas militanlarını hedef aldığını iddia etti.

Hamas kontrolündeki Filistin Sivil Savunması, Mawasi olarak bilinen insani yardım bölgesindeki çadırlarda barınan ailelerin öldürüldüğünü bildirdi. İsrail saldırısında öldürülenlerin 40 kişiyi bulduğu belirtildi.

Hamas’ın Sivil Savunma yetkilisinin operasyon direktörü BBC’ye yaptığı açıklamada “Kırk kişi öldü ve 60’tan fazla kişi yaralandı, birçoğu ise hala enkaz altında” dedi.

İsrail ordusu, Hamas militanlarını hedef aldığını iddia ederken Hamas yetkilileri iddiaları yalanladı ve bölgede herhangi bir Hamas militanının varlığının söz konusu olmadığını duyurdu.

Bölge sakinleri ise Han Yunus kentinin batısındaki insani yardım bölgesi el-Mevasi’de üç bombanın yerinden edilmiş insanların barındığı çadırları hedef aldığını ve yedi metre derinliğinde kraterlere neden olduğunu söyledi.

7 Ekim’den bu yana, yaklaşık son 11 ayda İsrail saldırıları neticesinde Gazze’de öldürülenlerin sayısı 41 bin’i geçti. Yaralı sayısının ise 100 bin’e yaklaştığı biliniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version