Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, Gazze’deki rehineler için genel greve gidiyor

İsrail, Gazze’deki rehineler için genel greve gidiyor


Gazze’de 6 İsrailli rehinenin ölü olarak bulunmasından iki gün sonra İsrail, Pazartesi günü hükümeti rehineler konusunda Hamas ile anlaşmaya itmek için genel greve gitti.

Ülkenin en güçlü sendikalarından biri olan Histadrut bir günlük grev ilan ederken İsrail halkı, 7 Ekim’den bu yana ilk kez genel greve gitme kararı aldı. Bazı şehir ve belediyelerin greve katılmayacaklarını açıklamalarının ardından, grevin ne kadar geniş çapta uygulanacağı belirsizliğini koruyor.

Greve katılan bazı gösterciler, Tel Aviv’deki İbn Gvirol Caddesi’ni trafiğe kapattı ve Hamas’ın elinde kalan rehinelerin serbest bırakılması için hükümetin bir anlaşma yapmasını talep etti. Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, ülke çapında pek çok protesto noktası belirlerken göstericilerin buralarda da yolları kapatması bekleniyor. Grev kararından hükümet ve belediye dairelerinin yanı sıra okullar ve birçok özel işletme ve İsrail’in uluslararası havaalanı Ben Gurion’un etkilenmesi bekleniyor.

Netanyahu, hükümetindeki aşırı sağcı kabine üyelerinin muhalefeti nedeniyle ateşkes müzakerelerine birçok yeni madde ekleyerek anlaşmayı zora sokmakla suçlanıyor. Koalisyon ortağı aşırı sağ üyelerinin, Netanyahu’yu ateşkesi kabul etmesi halinde koalisyondan ayrılmakla tehdit ediyorlar. Netanyahu hükümeti kaybetmesi durumunda uzun süredir devam eden yolsuzluk suçlamaları sebebiyle yargı karşısına çıkabilir.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version