Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail askerleri Batı Şeria’da katletmişti: Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı

İsrail askerleri Batı Şeria’da katletmişti: Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı


İsrail’in işgal ettiği Batı Şeria’da, barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Aydın Didim’de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Aydın’ın Didim ilçesindeki akrabalarını 21 gün önce ziyaret ettikten sonra Filistin’e destek için Batı Şeria’ya giden Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vuruldu. Ayşenur’un ölüm haberi, Didim’de yaşayan amcası Yılmaz Eygi ve dedesi Şerif Eygi’nin yanı sıra Türkiye’deki yakınlarını yasa boğdu. Eygi’nin cenazesi, dün Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla saat 08.30’da Bakü’den İstanbul’a getirildi. Eygi için İstanbul Havalimanı VIP Terminali’nde tören düzenlendi. Eygi’nin cenazesi, Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçakla İstanbul’dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na getirildi. Ayşenur Ezgi Eygi için havalimanının VIP Terminali’nde tören düzenlendi. Uçaktan alınan Ayşenur Ezgi Eygi’nin Türk bayrağına sarılı cenazesi, cenaze aracıyla tören alanına getirildi. Polis mangası, cenazeyi tören alanına taşıdı. İl Müftüsü Sinan Kazancı, dualar okudu. Törenin ardından cenaze, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Eygi’nin cenazesi, 4 saat süren otopsi işlemleri sonrası Aydın’a gönderilip, Didim Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Eygi’nin cenazesi saat 12.00’de helallik alınması için babaevine getirildi, burada okunan dualar ve alınan helalliğin ardından Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı polislerin omuzlarında Didim Merkez Camisi’ne getirildi. Buradaki törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Cenaze törenine katılan yüzlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı protesto etti. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan grup, “Katil İsrail, Ortadoğu’dan defol” sloganları eşliğinde tören alanı çevresinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

KURTULMUŞ: ”KANI YERDE KALMAYACAK”

Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı  Numan Kurtulmuş, ”Türkiye’nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir sembolü olarak Ayşenur evladımıza bugün sahip çıkıyoruz. İlk andan itibaren Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak olayın vuku bulduğu andan itibaren duruma müdahale edilmiş, orada yapılan işlemlere müdahale edilmiş, burada da Adli Tıp Kurumumuzun uluslararası standartlarda otopsi raporları, ortaya çıkarılmıştır. Milletimiz emin olsun. Ayşenur evladımızın kanı yerde kalmayacaktır. Ayşenur evladımızın katillerinden bütün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacaktır.”

ÖZEL İLE KURTULMUŞ ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Törende sadece TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasına tepki gösteren Özel, Kurtulmuş’a, “Her iki çift laf kıymetli ama dinlemeyi bilene. Böyle günde halen daha ikilik, halen daha siyasi şey yaratıyorsunuz ya… Burada bizim de ağzımızdan çıkacak iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. Takdir sizin ama hem tarafsızım deyip, hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek, bunlar hoş olmadı. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızdan çıkacak iki çift lafın önemli anlamı olur. Din görevlilerini bu işlere alet etmek, olmadı” dedi.

”KARDEŞ, BENDEN FARKLI BİR ŞEY Mİ SÖYLEYECEKSİN?”

Kurtulmuş’un, “Kardeş, siz de konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz” sözleri üzerine, Özel, “Onu ben takdir ederim” yanıtını verdi.

”MÜNASİP DİLLE KENDİSİNE TEPKİMİ DİLE GETİRDİM”

Törende yaşananların sorulması üzerine Özel, “Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim’e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanının konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Buna partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanı’nı aradım. ‘Ankara’dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur’ dedi. Ben de kendisine ‘Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır. Bu nedenle Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı olarak benim varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur’un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar. İsterseniz bunu siz teklif edin’ dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar, bu konuyu oldubittiye getirdiler. Cenaze uğurlanana kadar hiçbir şey söylemedim. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim” ifadesini kullandı.

KURTULMUŞ’TAN SLOGAN UYARISI: ”ARKADAŞLAR CENAZEDEYİZ”

Cenaze namazının kılınmasının ardından kalabalık grup tekbir getirerek ”Katil İsrail” sloganları attı. Kurtulmuş slogan atanları, ”Arkadaşlar cenazedeyiz. Cenazelerde slogan atmıyoruz” sözleriyle uyardı.

Daha sonra Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşı, Didim Asri Mezarlığı’na götürüldü. Tabuta, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da omuz verdi. Kurtulmuş, ”Bugün burada hem bir taraftan büyük hüzün içerisindeyiz hem de büyük bir öfkenin içerisindeyiz. Türkiye’nin tamamının kalbinin ve aklının burada olduğunu biliyoruz” dedi.

Tören katılanların Eygi’nin ailesine taziyelerini iletmesinin ardından, Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi Didim Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version