Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsrail, 6 rehinenin daha cesedine ulaştı

İsrail, 6 rehinenin daha cesedine ulaştı


Jack GUEZ / AFP

İsrail ordusu, 7 Ekim’de Hamas tarafından rehin alınan, 2’si kadın 4’ü erkek olmak üzere 6 kişinin cesedine ulaşıldığını duyurdu. Öte yandan, İsrail’de binlerce insan rehinelerin sağ salim geri dönmesi için hükümete ateşkes çağrısı yaptı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 6 rehinenin cesetlerine ulaşıldığı ifade edildi. Ordu hayatını kaybeden rehinelerin isimlerini Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Başçavuş Ori Danino olarak açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, yayımladığı başsağlığı mesajında Gazze’de bulunan rehinelerden Hersh Goldberg-Polin’in ABD vatandaşı olduğunu belirterek, “Yıkıldım ve öfkelendim. Hersh, 7 Ekim’de İsrail’de barış için düzenlenen bir müzik festivaline katıldığı sırada vahşice saldırıya uğrayan masumlar arasındaydı” ifadelerini kullandı.

Rehine yakınları aylardır İsrail hükümetinden Gazze’ye saldırılarını durdurması ve bir barışa ulaşılması için çağrı yapıyor. Aileler, savaş esnasında rehinelerin hayatlarının tehlikeye girdiğini söyleyerek, Netanyahu hükümetini rehinelerin hayatını hiçe saymakla suçlamıştı.

Düzenlenen protestolarda, Netanyahu ve kabinesinin rehinelerin eve sağ dönmesini umursamadığını, siyasi hedeflerini gerçekleştirmek için Hamas’ın elinde tutulan rehineleri bir araç olarak kullandığını söylemişlerdi.

Şu ana kadar yürütülen ateşkes görüşmelerini tıkayan taraf ise aşırı sağcı bakanların etkisi altındaki Netanyahu hükümeti oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version