Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İslam Memiş’ten Dudak Uçuklatan Rekor Tahmini: Altın Ne Kadar Olacak?

İslam Memiş'ten Dudak Uçuklatan Rekor Tahmini: Altın Ne Kadar Olacak?


Altının gram fiyatı, yeni güne artışla başlamasının ardından 2 bin 919 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için en uç rekor tahminini açıkladı.

İslam Memiş, “Altın fiyatlarında yıl sonuna kadar 3000-3500 lira, ons altında 2600 – 3000 dolar aralığı takip edilecek” dedi.

Altın bozdurmak için erken olduğunu belirten İslam Memiş, şöyle devam etti:

“Gram altın yatırımcısı da nakit ihtiyacı yoksa, ev-araba almayacaksa bozdurmak için erken. Her ay rekor tazeleyen altın göreceğiz gibi duruyor. Altın 9 ayda gramında 900 liralık getiri sağladı.”

YENİ TAHMİN

İslam Memiş, “2025 yılında da 4000-4500 lira aralığında gram altın, 3000-3500 dolar aralığında da ons altın bekliyorum” dedi.

‘BOŞA KÜREK ÇEKMİŞ OLURSUNUZ’

Altın yatırımcılarını uyaran Memiş, ‘Boşa kürek çekmiş olursunuz’ diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Treni kaçıranlar hep şunu soruyor; Altın tekrar düşer mi? Neden gerilemesin, tabii ki teknik düzetmeler olacaktır. Benden örnek alın, bakın dolar pozisyonundayım. Hiç bir şey sürekli yükselip sürekli düşmez. Siz ana trende odaklanın. Yani, yıllık planlama ile uzun vadeli yatırımcı olun. 2.530 dolar 2.661 dolar gitmişse illa ki bir kâr realizasyonu yapacak. Bunu soranların çoğu TL bazlı gram altını soruyor. Ben de yıllardır diyorum ki, ons’a bakın, ons’u takip edin. Lütfen bakın açınızı değiştirin. Global düşünün artık. Yoksa boşa kürek çekmiş olursunuz.”

Kaynak: Haber Global

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version